Consum renueva las bandejas de horno en más de 300 supermercados con un tratamiento innovador y sostenible

Consum ha invertit 550.000 euros en l’aplicació d’un tractament innovador de recobriment ceràmic antiadherent en les seues safates de forn i rebosteria per a fer-les més sostenibles, de la mà d’Umbrella Technologies. Este proveïdor és el mateix amb el qual la Cooperativa va treballar per a aplicar el tractament anti-COVID als mànecs dels carros i a les cistelles de compra a l’abril de l’any passat.

 

El que fa el recobriment ceràmic antiadherent és millorar l’eficiència, la sostenibilitat i la salubritat del parc de safates de forn, perquè permet l’ús de productes de neteja menys abrasius i contaminants, cosa que també allarga la vida útil d’estos utensilis, alhora que en facilita la neteja diària amb aigua i sabó als treballadors de la Cooperativa.

 

Consum ja té implantades estes noves safates de forn en 317 supermercats i el seu objectiu és estendre esta millora al 100% de la xarxa comercial, que frega les 470 tendes, al llarg de 2022.

 

Un dels aspectes més importants de la indústria de panificació és el correcte manteniment de les safates i útils de cocció, mitjançant l’eliminació de carbonissa contaminant. La carbonissa es produïx per la fixació de residus dels diferents productes cuits sobre les safates. Estos residus, si no se’n retiren, produïxen un recremat amb els successius cicles de cocció, anomenat carbonissa. Esta carbonissa produïx gasos (fum) dins del forn que són contaminants i que poden migrar als aliments cuinats.

 

Amb el recobriment antiadherent d’Umbrella Technologies, la Cooperativa soluciona este problema i aconseguix una vida més llarga d’estos útils, una major productivitat en la cocció i un consum energètic més baix. Amb l’aplicació d’este recobriment, es reduïxen els costos de manteniment i neteja, a més d’aportar una millor qualitat al producte cuinat.