Convocada la 37 edició dels Premis Vila de Catarroja

En la seua XXXVII edició, els premis Vila de Catarroja continuen apostant per la cultura i els artistes locals. Estos guardons han assolit amb el transcurs del temps un gran prestigi, només s’ha de contemplar l’èxit de participació els darrers anys o la trajectòria de les persones premiades.

L’any 2015 es va reprendre l’anualitat d’estos premis i la darrera edició es van incorporar dos noves modalitats, fotografia i beca d’estudis local, les quals es tornaran a convocar l’any que ve. En esta edició es premiaran les millors obres a les modalitats de narrativa, narrativa juvenil i pintura amb una dotació econòmica de 4.500, 3.000 i 6.000 euros respectivament.

A més, les obres literàries guardonades seran publicades per Perifèric Edicions. D’altra banda, totes les obres pictòriques candidates seran exposades i la guanyadora passarà a formar part del fons local d’obres d’art de l’ajuntament del municipi. D’esta manera el concurs s’estableix com una gran plataforma de llançament per als creadors i creadores.

Bases

En les bases, penjades a la web de l’Ajuntament de Catarroja, es pot veure que la convocatòria és totalment oberta i pot participar al concurs qualsevol persona interessada, sense importar la seua nacionalitat o residència. Els i les participants també tindran completa llibertat respecte a l’elecció del tema, malgrat que hi hauran de cenyir-se a una extensió o dimensió determinades. Les persones interessades hauran de lliurar les obres originals al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja del 16 d’octubre al 3 de novembre, ambdós dies inclosos.

Veredicte i guardons

Les obres rebudes seran valorades per un jurat conformat per prestigioses figures pertanyents a cadascuna de les modalitats. Manel Alonso, Berna Blanch i Xulio Ricardo Trigo s’ocuparan del XXVII Premi Benvingut Oliver de Narrativa; Marina Guillén, Jesús Figuerola i Francesc Rodrigo del XI Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil; i Romà de la Calle, Rafael Marí, Jordi Gamón i Antonia Mir del XIV Premi Milagros Mir de Pintura. El seu veredicte i els corresponents guardons es lliuraran al TAC (Teatre Auditori Catarroja Francisco Chirivella) el darrer dia de la setmana cultural de Catarroja. Esta setmana creada al voltant dels Premis Vila es celebrarà al mes de novembre i el municipi comptarà amb una nombrosa quantitat d’esdeveniments i espectacles culturals, com musica en directe, la presentació dels llibres guanyadors de l’edició passada o cinema, entre moltes altres coses.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *