Convocada la segona edició dels Premis Emprén a Catarroja

Les empreses interessades a optar als Premis Emprén d’enguany ja poden presentar la seua participació en l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OIAC). L’Ajuntament ha obert el termini de sol·licituds fins al dia 5 d’octubre. El certamen, que es consolida amb la seua segona edició, va sorgir l’any passat amb l’objectiu de fomentar l’ocupació a través de l’empenedoria i reconéixer a les persones que ha posat en marxa un negoci, així com la trajectòria empresarial d’entitats que han incorporat la innovació a l’empresa.

Organitzats per la regidoria d’Impuls Econòmic i inclosos en la programació de la Setmana de l’Economia Local, de nou, les empreses catarrogines podran presentar la seua candidatura a les tres categories amb què compta el certamen: el ‘Premi a la creació d’empresa nova’, el ‘Premi a la trajectòria empresarial’ i ‘el Premi a la creació d’empreses per dones’. Tanmateix, només es podrà guanyar un dels premis.

Al ‘Premi a la creació d’empresa nova’ podran participar empreses de Catarroja que tinguen menys de 5 anys d’antiguitat. Per tal d’escollir al guanyador, un jurat especialitzat tindrà en compte la viabilitat tècnica i econòmica de l’entitat, la creació de llocs de treball i la innovació.

Quant al ‘Premi a la trajectòria empresarial’ les empreses participants hauran d’estar constituïdes a Catarroja i donades d’alta, com a mínim, des de fa 5 anys. En este cas, s’avaluarà el projecte tècnic-econòmic de l’empresa, el pla de recursos humans i ocupació i, igualment, la innovació. Enguany, com a novetat, es diferenciaran dues categories: les micropimes (amb menys de 15 treballadors) i les pimes (amb més de 15).

Per últim, els requisits per a optar al ‘Premi a la creació d’empreses per dones’ són que l’empresa estiga constituïda a Catarroja i donada d’alta des de fa almenys un any, que les sòcies de l’empresa siguen dones com a mínim en un 50% i que l’administració del negoci s’exercisca exclusivament per dones. El premi es decidirà tenint en compte el projecte tècnic-econòmic, la creació de llocs de treball i la innovació.

Jurat i premis

D’altra banda, el jurat avaluador dels projectes estarà constituït per una persona de Florida Universitària relacionada amb la gestió empresarial, una persona de Caixa Popular relacionada amb gestió empresarial i el finançament de projectes emprenedors, una persona del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja i un representant del Fòrum Empresarial de l’Horta Sud. És la mateixa composició del jurat de l’edició anterior, ja que tots els membres han mostrat la seua satisfacció per la iniciativa i han volgut tornar a participar-hi.

Com a novetat, enguany per a cada categoria s’atorgaran dos premis de 1.500 €. El dictamen del jurat es farà públic al llarg de la Setmana de l’Economia Local que se celebrarà a Catarroja durant el mes d’octubre, es publicarà a la web municipal i, així mateix, serà comunicat individualment als guanyadors i guanyadores.

En cas de d’empat es prioritzarà a les persones incloses en grups d’exclusió; dones menors de 30 anys; aturats de llarga durada i aquells i aquelles amb mobilitat reduïda.

Els interessats en participar poden consultar les bases completes i descarregar els documents d’inscripció a www.catarroja.es.

Per a l’Alcaldessa en funcions i regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, “l’organització del certamen ha servit per a donar impuls a l’emprenedoria i, per tant fomentar l’ocupació i potenciar l’economia local”. “A més, hem volgut remarcar el paper de les dones per tal de donar visibilitat a les empresàries que porten endavant el seus negocis i lluiten per acabar amb els sostres de vidre”, ha expressat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *