Conxa García: “si tens una responsabilitat pública és per millorar la qualitat de vida de la ciutadania”

A uns mesos de finalitzar la legislatura, quin balanç fa?

En la meua opinió, el balanç de la gestió que hem portat a terme des de l’Ajuntament en estos últims 4 anys és prou positiu perquè durant tot este temps, l’equip de govern ha treballat “a tope” i s’han portat a terme nombroses actuacions amb l’objectiu de donar un bon servei a la ciutadania a tots els nivells: social, esportiu, infraestructures, etc…

 

Són molts anys al front del municipi, què fa perquè els veïns i les veïnes siguen confiant en vosté?

Sóc una alcaldessa de proximitat, m’agrada estar en contacte amb la ciutadania, vaig pràcticament a tots els actes que organitzen els col·lectius en el municipi i procure sempre estar a peu de carrer, atenta a les demandes i propostes del veïnat. No sóc una alcaldessa de despatx perquè si tens una responsabilitat pública és per millorar la qualitat de vida dels demés i si no escoltes, és molt difícil portar-ho a terme.

 

¿De quins projectes se sent més satisfeta?

En un principi, és molt difícil decantar-se per algun d’ells perquè cadascú dels projectes que portem a terme té la seua idiosincràsia i la seua repercussió en el dia a dia de la col·lectivitat. Podria nomenar-te, per exemple, el pont d’accés a la zona sud de la població, el qual, ha descongestionat prou el trànsit pel centre; també, les obres de l’esplanada de l’Ermita, la urbanització de la zona verda del barranc, entre altres. A més, m’agradaria destacar que considerem que els projectes han de ser fruit de la participació ciutadana i incloure un consens, per això, hem posat en marxa un Pla Cívic i escoltem la ciutadania a través reunions amb els col·lectius i associacions, el Consell de la Infància, el Consell Jove, etc…on tots i totes expressen lliurement les seues opinions i fan les seues propostes.

 

¿Hi ha alguna cosa que li agradaria deixar assegurada de cara a la següent legislatura?

El pas d’una legislatura a una altra no és taxativa, sinó que inclou una continuïtat, cada projecte la té i va desenvolupant-se amb el temps; sempre hi ha coses que es poden millorar pensant en aconseguir un Picassent més habitable, respectuós amb el medi ambient, millors serveis, etc. Per exemple, tenim un Poliesportiu Municipal que és referent en la Comarca de l’Horta Sud, però degut a l’augment de la població, les necessitats van canviant, així que tenim previst per a la següent legislatura la construcció d’una nova pista poliesportiva. Per altra banda, m’agradaria destacar la gran inversió que s’està portant a terme en els Polígons Industrials de Picassent, gràcies a una subvenció de quasi 1 milió d’euros que hem rebut de l’IVACE. A més a més, tractem sempre d’actuar en totes les parts de la localitat, i també en les urbanitzacions perquè amb un terme municipal tan ampli com el nostre, és necessari.

 

“Quan saps que eres un dels pocs municipis elegits, indica que vas pel bon camí”

En maig de l’any passat, la Unió Europea va elegir el projecte “Millorem Picassent” entre més de 70 de tota España per cofinançar-lo, què suposa açò per al municipi?

El fet que a l’Ajuntament de Picassent li hagen concedit una ajuda de 5 milions d’euros del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER), en el marc del Programa Operativo Plurirregional de España 2014-2020 per a cofinançar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Picassent (EDUSI), suposa un gran repte i és un fet molt important. És la primera vegada que açò passa a la nostra localitat i significa que la Unió Europea ha valorat l’esforç i el treball realitzat durant mesos en els que, a més dels tècnics de l’àrea d’Urbanisme, ha inclòs una bona dosi de participació ciutadana a través de reunions amb les associacions, els diversos col·lectius del municipi i els i les portaveus dels grups polítics que conformen el consistori.En definitiva, Europa avala el projecte de futur que tenim per a Picassent i sobretot, quan saps que eres un dels pocs municipis elegits, això sempre és una satisfacció i t’indica que vas pel bon camí.

 

El proper 8 de març és el dia de la Dona, data important per continuar lluitant per la Igualtat, què es pot fer des d’un Ajuntament com Picassent per aconseguir millorar estes diferències?

El nostre Ajuntament en matèria d’Igualtat porta una llarga trajectòria de treball, i de fet, recentment hem rebut el Premi Celia Amorós, guardó de la Diputació de València que reconeix tot el treball portat a terme.

De fet, la comissió de valoració del premi destacà l’especial implicació del municipi en matèria de violència de gènere. Moment clau fou l’any 2006 quan es va crear el Servei d’Atenció a les Dones i en el 2007, amb la creació de la regidoria d’Igualtat (abans de la Dona), s’ha anat articulant tot el treball amb l’objectiu de promoure la igualtat i previndre situacions de violència.

A més, es realitzen tallers de sensibilització amb l’alumnat de l’Institut i també, a més de les campanyes del 8M y el 25 N, hi ha una programació estable durant tot l’any de cursos, tallers, cicles de cinema, etc. Entre ells, m’agradaria destacar l’esforç que es fa des del grup de teatre de dones, el qual, cada any ens ofereix una estrena després de tot un curs de treball. A més, de manera transversal amb altres regidories, com potser la d’Ocupació, es porten a terme programes dirigits a la inserció  laboral i empoderament de les dones.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *