Demà Alboraia repartix orxata gratis per a continuar donant a conéixer la seua beguda més famosa

El dimarts 9 de juliol Alboraia celebrarà el Dia de l’Orxata, que enguany complix 42 edicions. Alboraia Turisme i el Gremi d’Orxaters Artesans han preparat per a aquesta jornada una programació en la qual es repartirà orxata del Club de Producte «Alboraia Artesans de l’Orxata», a més d’experiències de les empreses turístiques del destí entorn de la famosa beguda artesana, totes elles gratuïtes.

La programació començarà a les 12.00 hores del matí en l’avinguda de l’Orxata, al costat de l’Orxateria Daniel, amb el tradicional repartiment gratuït de la popular beguda artesana i fartons. L’esdeveniment compta també amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i València Turisme.

Experiències gratuïtes per a conéixer tot sobre l’orxata

Les persones que vulguen conéixer més sobre l’elaboració de l’orxata artesana i el cultiu de la xufa poden inscriure’s per a realitzar eixe mateix dia l'»Orxata Tour» de Món Orxata, un taller d’orxata en l’Alqueria Maria Llistar Planta i Cull, o la Ruta de la Xufa a l’Orxata, de València Original Tours.

Les places són limitades i requerixen inscripció prèvia, que es pot realitzar fins al 5 de juliol en les Tourist Info de la localitat (Tourist Info de La Patacona: 96 18 69211 – Tourist Info de Port Saplaya 96 372 66 73). Les activitats compten amb dos torns: Orxata Tour 10 i 12h, Taller d’Orxata i Ruta de la Xufa a l’Orxata (10 i 18h).

Alboraia, Artesans de l’Orxata

L’orxata que es repartirà, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i el Gremi d’Orxaters Artesans, té el distintiu del club de producte «Artesans de l’Orxata». Amb l’objectiu de reforçar l’aposta dels qui treballen per aconseguir cada dia fer d’aquest producte una experiència turística única i artesanal, es va crear «Artesans de l’Orxata», un club de producte que reunix empreses i serveis que elaboren i comercialitzen experiències turístiques vinculades a la producció artesanal d’orxata. El club compta amb la seua pròpia web en la qual es pot consultar totes les empreses i serveis que formen part.

Un producte sostenible, artesà i essencial per a l’economia local

El cartell del 42é Dia de l’Orxata d’Alboraia reflectix la importància d’aquest producte artesà, sostenible i essencial per a l’economia local. El disseny simbolitza la naturalesa sostenible i local del producte, destacant com cada etapa del procés -des del cultiu fins a la fabricació i els serveis- està interconnectada i respecta el medi ambient.