Detingut el presumpte autor dels incendis d’automòbils a Manises

Agents de la Policia Nacional han detingut aquesta setmana a Manises a un home de 41 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi.

Durant la matinada del dissabte 28 al diumenge 29 de gener es va incendiar un vehicle al Carrer Santa Florentina, zona on des de l’estiu de 2021 s’havien incendiat 5 vehicles causant deterioració en alguns habitatges dels voltants.

Des del consistori maniser afirmen que  “ens alegrem que la persona responsable dels incendis haja sigut detinguda. Lamentem els incidents ocorreguts i volem agrair la col·laboració i el treball dels diferents cossos de seguretat i administracions per a fer efectiva aquesta detenció. Ara serà la justícia qui farà el seu treball”.

Les investigacions dels agents es van iniciar després que des de l’estiu de 2021 s’hagueren produït una sèrie d’incendis en la via pública d’aquest municipi valencià, tots ells en una mateixa zona.

La Policia Nacional va posar en marxa un dispositiu de prevenció i una àrdua investigació que ha culminat amb la detenció d’un home, com a presumpte autor de cinc delictes de danys en vehicles i altres quatre de danys en habitatges, després de pel que sembla provocar l’incendi de cinc turismes. En un d’aquests incendis, el foc va afectar el cablejat elèctric d’una façana, que va començar a fer explotar, ocasionant un greu perill per als qui es trobaven en el lloc, per la qual cosa se li imputa també un delicte d’incendi.

Els investigadors van esbrinar que el sospitós emprava el mateix modus operandi: els incendis es cometien sempre de matinada, en el mateix veïnat i utilitzant una font d’ignició com una pastilla de barbacoa o element similar, que col·locava en la roda davantera o posterior del vehicle.

Els agents, a més, han registrat l’habitatge del detingut, localitzant i intervenint la roba que hauria portat durant l’últim incendi que va cometre, així com 19 encenedors, una garrafa amb gasolina i un paquet de cotó.

L’arrestat, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial. Es continuen les investigacions tendents a determinar si en els fets similars ocorreguts en la mateixa zona l’any 2021 poguera estar involucrada la mateixa persona.