Guillem Montoro serà el nou regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de Paiporta

Discurs de Guillem Montoro, primer regidor trans de la Comunitat

Guillem Montoro va prendre possessió aquest dijous de la seua acta de regidor de l’Ajuntament de Paiporta. En el ple ordinari de gener, Montoro es va convertir en el primer home trans visible amb responsabilitat política de la història de les institucions valencianes, i un dels primers a tota Espanya.

Assistiren al ple, a més dels seus companys i companyes de corporació, el Secretari Autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez, el director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isa Lozano, i el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, així com altres activistes de la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBI, que volgueren fer costat al seu company.

En el seu primer discurs com a regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Montoro va agrair la “confiança” que han dipositat en ell els i les companyes de partit, i va qualificar la presa de possessió com un acte “de diversitat a gran escala” ja que, “per fi, les persones ‘trans’ tenim un lloc visible a la política”, i que “estem farts d’autobusos taronja, de l’estigma i de la transfòbia”. El nou regidor es va marcar el desenvolupament final dels pressupostos participatius com una de les primeres metes de la seua acció de govern.

La resta de grups amb representació a l’Ajuntament de Paiporta oferiren una càlida benvinguda a Guillem Montoro, amb agraïment al seu tarannà dialogant i conciliador, i amb l’accent posat en la seua valentia per l’acte de visibilitat que ha protagonitzat des que es va anunciar la seua incorporació a l’equip de govern.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *