Diversió i conciliació familiar en la primera setmana de l’Escola d’Estiu i Campus Jove a Alboraia

L’alcalde visita les tres instal·lacions on 230 menors alboraiers tenen per davant un mes de juliol ple d’activitats variades: excursions, piscina, jocs i molt més

Primera setmana d’Escola d’Estiu i Campus Jove a Alboraia i primera setmana d’èxit. 200 xiquets i xiquetes i 30 adolescents porten des del dilluns gaudint d’aquesta iniciativa anual que aconsegueix un doble objectiu: divertir i entretindre a veïns i veïnes menors d’edat parteix de l’estiu i permetre que les seues famílies puguen conciliar amb la seua jornada laboral.

Usar les fulles dels arbres que cauen i pintura per a traure el seu costat més artístic, conéixer la fauna marina en l’Oceanogràfic i gaudir d’un capbussó refrescant en la nova piscina d’estiu són algunes de les propostes que ja han realitzat durant aquesta primera setmana. També s’han deixat portar per la imaginació, dibuixant el seu planeta Terra ideal (algun món ple de gats), fent treballs manuals per a construir sargantanes o avions i, fins i tot, escrivint una espècie de diari.

L’Espai Jove, per la seua part, ha sigut testimoni d’una desfilada de moda d’allò més estrafolari, de situar regions i països en un mapa del món dibuixat i d’aprendre a plantar vegetació en una botella de plàstic per a conscienciar sobre el medi ambient i la importància de la reutilització dels residus.

Per a comprovar el seu funcionament i apuntar millores per als pròxims anys, l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, acompanyat del Regidor d’Educació i Joventut, Ismael Rubio, han visitat els tres espais habilitats on s’està portant durant el mes de juliol aquestes iniciatives. En el CEIP Ausiàs March, CEIP Cervantes i l’Espai Jove, que estan oberts cada matí amb una gran quantitat de monitors i activitats, han pogut parlar directament amb el personal i amb l’alumnat.