Dones i socialistes

Amparo Orts – Responsable de la secretaria d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere del PSPV

Fa pocs dies vaig tindre  l’honor de rebre un nomenament que simbolitza a la perfecció la meua manera d’entendre la política i, en extensió, la vida. Carlos Fernández Bielsa, nou secretari general de la província de València, vicepresident de la Diputació de València i alcalde de Mislata, ha confiat en mi per a designar-me com a secretaria d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere. Es tracta d’un càrrec que assumisc amb il·lusió i amb la ferma determinació de treballar perquè la perspectiva de gènere estiga ben present en totes i cadascuna de les accions de la política pública. Perquè, com deia Maria Cambrils, “no es pot ser socialista sense ser feminista”.

Perquè cal fer de la igualtat l’eix central de la política pública per a previndre qualsevol tipus de violència masclista. Perquè els pressupostos públics han de dissenyar-se amb un enfocament de gènere, tenint en compte els drets de les dones i les xiquetes. Perquè cal acabar amb la desigualtat laboral i també familiar, i fer que la conciliació siga molt més que un terme políticament correcte. Perquè hem de garantir els drets sexuals i reproductius de totes les dones del món, ja que en aquesta lluita no existeixen fronteres. Perquè totes i tots hem de ser tractats amb el mateix respecte en tots els àmbits de la vida quotidiana, com l’educació o la salut. Perquè la llibertat, seguretat i dignitat de les dones mai ha de ser un assumpte negociable.

Tan sols a través de la perspectiva de gènere podrem assolir una societat justa, on hòmens i dones, xiquets i xiquetes, siguen lliures i tinguen les mateixes oportunitats de viure la vida que volen. Com a secretaria d’Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere em compromet a treballar perquè les polítiques públiques tinguen ben present aquesta prioritat. No hi ha temps a perdre: hem de continuar avançant, fent front a veus distorsionades que neguen realitats i promovent el discurs i les accions que la societat valenciana necessita i mereix.

Des d’ací done el meu sincer agraïment a Carlos Fernández Bielsa per dipositar en mi la seua confiança en aquesta tasca, amb la qual em reafirme en els meus principis més que mai. Sóc dona i sóc socialista. I amb aquesta bandera treballaré perquè totes i tots puguem viure en una societat en la que la igualtat plena siga inqüestionable.