Dos alumnes de Virgen al pie de la Cruz seleccionats en el concurs de cuina Le Cordon Bleu

Cada any, Le Cordon Bleu organitza a Madrid el concurs de Promeses de l’Alta Cuina entre tots els centres educatius del país i, en arribar febrer, els 50 seleccionats inicien una doble competició —amb el jurat i a través de xarxes socials— per a aconseguir arribar a la gran final, a la qual només accedeixen els 10 millors. Esta edició, dos alumnes d’Hostaleria del col·legi Virgen al pie de la Cruz de Puçol ja estan entre els seleccionats: Sofia Vargas i Mario Gil.

Cuina i pastisseria són les dues especialitats d’Hostaleria que s’imparteixen en els dos graus mitjans de Virgen al pie de la Cruz, tots dos amb les places cobertes i amb bona eixida professional. La gastronomia està de moda, no hi ha dubte, però a això també contribueix una continuada campanya en programes televisius i en xarxes socials.

Bon exemple d’això és el concurs que organitza la prestigiosa cadena Le Cordon Bleu, en la qual un jurat valora el treball dels aspirants a través d’uns vídeos «en els quals és requisit fonamental que es veja als alumnes preparant els plats amb els quals competiran», apunta Ana Martínez, professora del centre educatiu.

El vot fonamental és del jurat, ja que suposa el 85% de la valoració, però és aqueix altre 15%, el vot del públic, el que serveix per a animar el cotarro i aconseguir que el concurs i els participants parlen amb uns i amb uns altres perquè els voten… perquè el termini finalitza el 20 de febrer i el vot de cada veí o amic pot ser fonamental per a arribar a la final.

«És la primera vegada que concurs i potser l’última, ja que el límit d’edat està en els 25 anys», explica Sofia Vargas, veïna de Puçol que cursa 2n de Cuina. «A la recepta base que proposa l’organització jo he afegit la segona guarnició i el farciment, per a crear la guatla farcida de mussolina de poma amb dàtils d’Elx i suc de moscatell».

Un plat que sona bé i sap millor, encara que l’ideal és veure el vídeo i votar per Sofia en l’enllaç habilitat per Le Cordon Bleu.

Per part seua, Mario Gil també és alumne de 2n curs de Cuina i veí de Massamagrell, debuta en el concurs i espera ser un dels deu finalistes que acudisquen a defensar la seua proposta a Madrid, «per al que he preparat unes guatles farcides de manetes amb carxofa arrebossada en paté dels seus interiors i castanya».

Per descomptat, també ha avisat a familiars i amics perquè aporten el seu granet d’arena i, sobretot, que vegen el seu vídeo i voten per Mario.

Però no solament es tracta de demanar el vot, també de treballar dia a dia i, en casos com estos, molt més: Mario sap el que és este tipus d’oportunitats, perquè ell ja havia treballat en hostaleria durant anys abans de decidir-se a estudiar; per part seua, Lucía sempre passava les vesprades en la cuina del seu oncle, que tenia un restaurant… i això li va animar a provar la carrera d’Hostaleria.

«I ara, a més de les seues classes i els seus deures diaris, tots dos tenen treball addicional, perquè estan fent hores extres tant a casa com en el centre: han de preparar una vegada i una altra el seu plat, descobrir matisos, millorar la presentació, continuar millorant… i esperar a veure si entren entre els deu finalistes, la qual cosa seria un orgull enorme no solament per a ells i les seues famílies, també per a tot el col·legi Virgen al pie de la Cruz», finalitza la seua professora Ana Martínez

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *