Dues noves línies d’autobús públic milloraran la connexió d’Alboraia amb localitats del nord de l’àrea metropolitana de València

Alboraia potenciarà encara més les connexions de transport públic existents amb la introducció de tres importants millores, que deriven del nou contracte CV-102 de transport públic regular per a viatgers i viatgeres per carretera de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha reestructurat, així, la infraestructura actual, incrementant un 162% l’oferta actual, la qual cosa suposa un notable increment de freqüències en totes les línies.

El moviment suposa la creació d’una nova línia nocturna. La L7N València – Sagunt connectarà Canet, Sagunt, El Puig de Santa María (platges), la Pobla de Farnals (platges), Port Saplaya i València. Ho farà entre les 22.00 i 07.00 hores els divendres, dissabtes i vesprades de festius amb freqüències d’una hora, prestant servei quan l’autobús diürn acabe la seua jornada.

La segona millora per als veïns i veïnes d’Alboraia resideix en el naixement d’una altra nova línia, aquesta pel dia. Connectarà Alboraia, Tavernes Blanques, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Emperador, Museros, Massamagrell, La Pobla de Farnals, El Puig de Santa María, Puçol i Sagunt i el seu hospital. En total, 28 freqüències diàries cada 50-60 minuts.

A més, la línia existent del Puig – Platges – Port Saplaya – València s’estendrà durant l’estiu fins a Rafelbunyol amb la finalitat de connectar tots els municipis amb les platges. Amb això, es millora l’oferta de la llançadora posada en marxa en 2021 Port Saplaya – València. «Entre tots i totes, hem convertit Alboraia en un dels municipis més connectats amb la resta de municipis», conclou l’alcalde, Miguel Chavarría, qui avisa que: «així i tot, continuem treballant a aconseguir encara millors connexions per a facilitar la mobilitat al nostre veïnat».

El transport públic com a protecció social

Les novetats procedents del nou contracte se suma a tot un mecanisme compartit per les administracions públiques que ha situat i potenciat el transport públic com un element vital en la protecció social davant les conseqüències econòmiques que diverses crisis (sanitàries i bèl·liques) s’estan succeint. En aquesta línia, la Generalitat Valenciana va crear la targeta SUMA amb una rebaixa de preus de fins al 50% i va suposar la simplificació zonal, des de l’1 de febrer va generar un descompte addicional del 50% als preus i va permetre a les persones menors de 31 anys viatjar gratis.

L’Ajuntament d’Alboraia també s’ha mobilitzat en aquest sentit, decretant la gratuïtat de l’autobús municipal en el mes d’octubre passat i estenent-lo fins al 30 de juny, ara com ara. Ho ha fet coincidint amb la renovació de les marquesines de l’autobús groc amb una nova imatge i tecnologia per a utilitzar l’energia solar i disposar de pantalles que indiquen el temps d’arribada que li resta al vehicle al punt en qüestió.