Educació invertirà a Foios 7,5 milions d’euros en els seus centres escolars

Segons van explicar l’alcalde, Sergi Ruiz, i regidor d’educació Juanjo Civera “hi ha tres expedients iniciats i inclosos en en el programa Edificant en diferents fases d’execució. Els dos col·legis (Mare de Déu del Patrocini i Rei en Jaume) i l’institut Francesc Badia. Els tres contenen les reivindicacions de la comunitat escolar, així com reformes diverses, moltes d’elles molt rellevants i pendents des de fa anys, sobretot diverses adaptacions a les recents normatives en matèria d’educació, especialment l’espai i ubicació de les aules d’infantil. La Conselleria d’Educació ja ens han aprovat les actuacions en el CEIP Rei en Jaume (diverses reformes i compra de material en banys i menjador, cuina, coberta i pati d’infantil, a més d’un nou edifici per a un gimnàs que es construirà en el pati) que suposen una inversió de 694.000 €”.

En el ple de setembre es farà la sol·licitud de delegació de competències per a la licitació de les obres que s’executarien entre el 2019 i el 2020.

Per al CEIP Mare de Déu del Patrocini s’ha previst la construcció d’un nou col·legi, amb un edifici per a infantil, un altre per a primària i un gimnàs, després que en l’estiu del 2017 la Conselleria d’Educació descartara la reforma integral prevista des de fa més d’una dècada per al centre, perquè era insuficient per a les necessitats actuals, i que suposarà una inversió de 5 milions i mig d’euros. A

hores d’ara, CIEGSA està redactant el projecte d’execució, finalitzat el qual l’Ajuntament sol·licitarà la delegació de competències per poder licitar les obres durant el 2019. Finalment, per a l’Institut Escultor Francesc Badia està acabant-se de redactar la memòria d’actuacions per part de l’oficina tècnica que inclou, entre d’altres, l’habilitació de l’espai superior de l’edifici del gimnàs i una nova instal·lació antiincendis.

En total, el programa EDIFICANT de la Conselleria d’Educació en Foios suposarà una inversió de més de 7 milions i mig d’euros.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *