El 80% dels nous milionaris de la loteria s’ho gasten tot en 10 anys

El major premi és compartir», aquest ha sigut el lema de la campanya de 2018 per al sorteig extraordinari de Nadal del dia 22 de desembre. Un sorteig que és el més popular e important de tots els que es realitzen durant l’any a Espanya.
Els orígens del Sorteig de Nadal se situen en el celebrat el dia 18 de desembre de 1812, més per l’entusiasme, sentir popular i proximitat a aquestes dates que per la denominació en si mateix. La denominació «Sorteig de Nadal» va aparèixer per primera vegada encunyada l’any 1892.
Segons dades de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la loteria de Nadal és la que més adeptes té, amb el 70% de participació, seguida del sorteig de “El Niño”, amb el 65%.

Responsabilitat de l’afortunat
Estadísticament, la probabilitat que a Espanya et toque la grossa de Nadal és d’una entre 85.000 (suposant que es venguen 170 milions de dècims, com es van vendre el 2017), el que representa l’equivalent a un 0,00117%.
Molts somien amb ser els afortunats i celebrar el premi amb magnificència: amb confeti, xampany, traques… Però ser agraciat amb un premi de la loteria no sempre acaba bé.
Fa uns mesos es va publicar un estudi de la Universitat de Harvard que exposava que hi ha més possibilitats de declarar-se en fallida quan et converteixes en milionari de la nit al dia.
Per aquest motiu, cal tocar de peus a la terra i saber bé on i en què invertir el teu premi.

Saber gestionar el teu patrimoni és fonamental perquè el haver sigut agraciat amb un premi de loteria, no es torne en contra teua. Un ús responsable dels teus diners t’ajudarà a millorar la teua qualitat de vida. Però un mal ús del teu premi et pot portar a la fallida.
La major part dels premiats destinen els seus diners a «tapar forats»: deutes, hipoteques, ajudar els fills … Altres canvien de casa o de cotxe, i alguns decideixen fer el viatge de la seua vida. Aquestes han sigut les respostes que ens han donat alguns dels guanyadors del sorteig de la loteria de Nadal o de “El Niño” de l’any passat, tots ells mantinguts en l’anonimat.

El problema ve quan es trauen els peus del test, i es viu per damunt de les possibilitats de cada u. Segons alguns estudis, quasi el 80% dels nous milionaris que guanyen la loteria ha gastat tot abans de 10 anys. Estar ben assessorat també és important, fa uns anys quan moltes famílies de Torrent van resultar premiades en la Loteria de “El Niño”, L’Ajuntament va realitzar junt amb la Florida Universitària, un seminari sobre la inversió responsable. Una iniciativa que va tindre molt bona acollida i que va fer reflexionar als premiats.

La Loteria de Nadal
L’Horta és una comarca que gasta molts diners en el Sorteig Extraordinari de Nadal. Segons dades de la Societat Espanyola de Loteries i Apostes de l’Estat, en 2017, es van invertir més de 40 milions d’euros. Per al 2018 les cifres son molt semblants. A més de ser una comarca que juga molt a la loteria. També ha resultat premiada amb el premi més important moltes vegades:
Manises ha estat la població més afortunada, en quatre ocasions ha aconseguit el primer premi, en els anys, 1971, 1986, 2012 i 2013. L’any 2012 també van resultar premiades amb el premi Grossa de Nadal les localitats d’Alaquàs i Meliana. El 1989 li va tocar el torn a Paiporta i el 2003 a Massamagrell. I el 2017 l’afortunada va ser Benetússer, una veïna de la localitat d’origen lituà, va ser l’única premiada del municipi amb la grossa de la Loteria de Nadal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *