El Ballet de Moscú protagonista de la nueva programación cultural de Aldaia

El Teatre Auditori Municipal d’Aldaia -TAMA- ha acollit la presentació de la nova temporada cultural de l’Ajuntament d’Aldaia. Un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Guillermo Luján, la regidora de Cultura, Empar Folgado, i Francesc Valldecabres, director del grup Música Trobada.

La cultural representa una gran activitat a Aldaia i, enguany, es planteja de manera transversal, davant els mitjans de comunicació, tot el programa d’activitats dels diferents centres i col·lectius del municipi.

Concerts, exposicions, funcions de teatre, o espectacles de dansa i música són els encarregats d’omplir esta programació cultural d’Aldaia, on destaca la visita que farà el Ballet de Moscú al TAMA amb la seua interpretació del ballet ‘El Cascanueces’.

L’alcalde, Guillermo Luján, ha qualificat esta nova temporada escènica a Aldaia com «la més il·lusionant dels últims temps, ja que després de totes les restriccions i suspensions d’espectacles provocades per la pandèmia, per fi tornem a estrenar una programació cultural al nostre poble amb una vocació de nou generalista, i amb una oferta de molta qualitat, atractiva i pensada per a tots els gustos i públics».

Per la seua part, la regidora de Cultura del municipi, Empar Folgado, ha donat les gràcies «a totes les persones que han fet possible que el Aldaia torne a estrenar una nova temporada completa després de totes les dificultats que hem hagut de superar davant la COVID», i ha convidat a tots els aldaiers i aldaieres «a gaudir de la cultura al nostre poble».

TAMA
L’inici de la nova temporada escènica se celebrarà un any més amb el festival ‘COLORS’ al carrer, amb diverses ofertes per a tots els públics, i arranca ja oficialment la nit de l’1 d’octubre, quant es presenta l’espectacle produït per la Diputació de València ‘Temps d’Abraçar’ RÈQVIEMozart. Comptarem, a més, amb concerts de la Unió Musical o la Banda Simfònica d’Aldaia, de l’Associació Musical de Majors de l’Horta Sud, o l’oferta d’Horta Teatre. El 4 d’octubre, amb el Dia Internacional de les Persones Majors, tindrà lloc l’espectacle ‘Música para siempre’. I de la mateixa manera, es commemorarà el 300 aniversari del naixement del compositor d’Aldaia Pasqual Fuentes i Alcàsser amb unes Jornades sobre l’autor.

Tindrem monòlegs destacats, com l’esperadíssim El BRUJO, noves representacions com ara l’adaptació de l’obra d’Isabel Clara Simó JULIA, o l’actor José Sacristán ens portarà ‘Senyora de rojo sobre fondo gris’.

Amb el concert de Santa Cecilia, PIAZOLLA I FALLA, La Ravalera Teatre, Melomans, Teatre Micalet o les bandes musicals de la localitat arribaríem a Nadal, amb el tradicional festival BONIC per als més menuts, que podran gaudir també al TAMA dels rockers Ramonets.

Cultura a tots els racons

En altres ubicacions com ara el Teatre del Mercat, el Museu del Palmito, l’espai d’Art Plaça Major, el Templet o les Esglésies de la localitat i el propi carrer també s’oferixen interessants exposicions, actuacions amb protagonistes locals o concerts per recordar grans artistes i dates assenyalades a Aldaia.