El ’Cant de la carxofa’ de Catarroja comença el seu camí per a ser declarat Bé d’Interés Cultural

L’Ajuntament de Catarroja continua treballant en el reconeixement de les seues tradicions més arrelades en el municipi. Fa uns anys es va aconseguir que la celebració dels Moros i Cristians, una de les més nombroses de la comarca, fóra declarada Festa d’Interés Turístic, ara es treballa perquè el Cant de la Carxofa siga declarat BIC (Bé d’Interés Cultural).
Per a culminar aquest treball des de l’Ajuntament s’està fent una tasca d’investigació datant aquesta celebració a principis del s.XX en el nostre poble. Ara bé, malgrat que s’han trobat documentació que així ho estipula, des de l’Ajuntament es vol fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè remeta les seues fotos o material relacionat amb aquesta celebració. Així doncs, se sol·licita que tota aquesta ajuda per a aconseguir que el ‘Cant de la carxofa’ de Catarroja siga declarat BIC, es faça arribar a alcaldia@catarroja.es per a completar l’informe que s’està realitzant en aquest sentit.
“Estem parlant d’una de les nostres tradicions més arrelades i per tant hem de preservar-la i protegir-la, però no sols per això, sinó també per la seua bellesa i la involucració de la comunitat catarrogina que participa activament en el Cant de la Carxofa tots els anys, com un element vertebrador com a poble, independentment del seu credo”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.