El CEIP El Barranquet de Godella comptarà amb un nou pati igualitari per a l’alumnat

L’alumnat del CEIP El Barranquet gaudeixen ja d’un nou model de pati igualitari per a totes les persones del centre, gràcies a la proposta aprovada en els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Godella.

 

Fa ja tres anys es van iniciar els tràmits perquè este nou model de pati fora una realitat en la localitat de l’Horta Nord, que ha vist la llum en este any 2020 que ara acaba.

 

Després de la votació de les propostes presentades en els últims pressupostos participatius, la reposició del mobiliari del pati del CEIP El Barranquet, i la instal·lació d’un rocòdrom i elements de psicomotricitat van ser les dues propostes amb major acceptació pública amb 146 i 131 vots, respectivament.

 

Natalia Garrido, regidora de Participació Ciutadana, ha expressat la seua satisfacció per fer realitat la voluntat de la ciutadania: «La creació del nou pati igualitari del CEIP El Barranquet és una gran notícia per a la població, ja que oferirà uns elements a la comunitat educativa que el faran únic».

 

«Des de la Corporació vam mostrar la nostra intenció de complir amb la voluntat de la ciutadania que va participar en els pressupostos participatius. Hem d’escoltar a la població per a cobrir les seues necessitats. I el nou pati del CEIP El Barranquet és un exemple d’això», ha acabat Garrido.

Per altra banda, l’Ajuntament de Godella invertirà un total d’1.647.820,56 euros en el CEIP El Barranquet per a la rehabilitació integral de l’edifici existent i la construcció d’un nou en el què se situarà el gimnàs, el menjador, la cuina i noves aules.

 

Este projecte, que es desenvoluparà durant els pròxims tres anys, estarà subvencionat gràcies al Programa Edificant, el pla creat per la Generalitat Valenciana per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

 

Durant l’any 2021, es destinarà un total de 57.452,55 euros en la realització del projecte d’edificació, mentre que en els dos anys següents es destinaran 1.351.812,81 euros i 238.555,20 euros, respectivament, per a les actuacions directes de la construcció i rehabilitació.

 

D’altra banda, s’ha creat una comissió tècnica que servisca com a punt de trobada entre la comunitat educativa i l’Ajuntament de Godella, que permetrà agilitar les gestions relatives al Programa Edificant. La comissió està creada per dos professors, dos representants de les famílies, l’arquitecte municipal, un tècnic d’urbanisme i els regidors d’Urbanisme, Obres i Educació.

 

Teresa Bueso, regidora d’Educació de Godella, ha explicat en l’última sessió del ple municipal que ja comença el procés definitiu per a comptar amb el centre escolar que necessita el municipi.

 

De fet, els grups municipals de Compromís, PSOE, Partit Popular, Ciutadans i Unides Podem-Esquerra Unida van votar a favor de la proposta d’acord de l’acceptació de la delegació de competències per part de la Generalitat en relació al CEIP El Barranquet.

 

«Finalmente estem en el procés final per a acabar tenint CEIP El Barranquet que necessita i vol Godella. El fet de ja disposar de la proposta de resolució de la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives a l’Ajuntament i que l’import concedit siga de més d’un milió i mig d’euros ens fa ser molt optimistes de cara al futur», ha explicat la regidora.

 

«Es farà una important inversió gràcies al Programa Edificant que ens permetrà tindre un centre escolar concorde a les necessitats de Godella. Rehabilitarem l’edifici actual del CEIP El Barranquet i construirem un nou per a comptar amb les millors condicions per als nostres escolars», ha agregat Bueso.