El Cementeri de Catarroja rep millores interiors mentre finalitza la rehabilitación de la seua façana

La rehabilitació de la façana del cementeri està a punt de finalitzar, una renovació que li retornarà a la seua imatge de fa 130 anys. Ara bé, les reformes no acaben en la part exterior. També a l’interior, l’Ajuntament de Catarroja continua introduint xicotetes millores gràcies als suggeriments de la ciutadania i de l’aplicació dels principis de transició ecològica.

Una d’aquestes novetats, fruit del suggeriment d’una veïna, és la instal·lació de dos bancs en la zona de columbaris, que fins ara no en tenien. A més,també s’han establert dos punts amb contenidors de plàstic i de paper. Segons el regidor de Cementeri, Xavi Bellot «és cert que no es genera un volum important d’aquesta classe de residus, però hem de donar totes les facilitats també a les persones que visiten el cementeri».

No obstant, la mesura més important ha sigut la instal·lació d’un punt net amb el que podem fer un tractament integral dels fèretres vells procedents d’exhumacions. Per tal de poder posar en marxa aquest punt, l’empresa municipal ESERCA ha habilitat la parcel·la oest del cementeri. En aquest espai, s’ubicaven les runes del cementeri protestant i ara tindrà aquest servei a més d’una zona coberta per guardar l’elevador elèctric de fèretres.

“Considerem fonamental dues coses, atendre les peticions del veïnat per a millorar el seu dia a dia i també oferir alternatives ecològiques fins i tot on no reparem, com és el cas de la separació de residus al cementeri”, explica Bellot. “D’altra banda, estem molt contents de l’evolució de les obres de la façana del cementeri que tornarà a lluir com un element històric que és al nostre poble, dignificant així l’entrada a un espai tan important per a moltes persones del nostre poble”, conclou Bellot.