El comerç de Paiporta, preparat per a la campanya de Nadal

BEATRIZ JIMÉNEZ, REGIDORA DE COMERÇ: “LA PANDÈMIA HA CANVIAT MOLTS HÀBITS
DE CONSUM, ARA ES VALORA MÉS EL COMERÇ DE PROXIMITAT”

El comerç de Paiporta ja està preparat per a la campanya de Nadal, una campanya diferent a altres anys però que els comerços esperen amb molta il·lusió. Les condicions sanitàries han obligat a suspendre el ja tradicional tren de Nadal, que recorria tots els barris de Paiporta i els carrers comercials més transitats, en el seu lloc l’Ajuntament ha ideat una campanya online.
Segons ha explicat la regidora de comerç, Beatriz Jiménez, “enguany hem invertit més en il·luminació als carrers i també hem instal·lat quatre arbres de Nadal lluminosos. La campanya d’enguany consisteix a fer-se un selfie amb l’arbre llimunós de Nadal sota l’etiqueta #comprealcomerçlocal”
Les places on estan situats els arbres són: plaça Solguera, Itàlia, Xúquer i 3 d’abril. A més, l’Ajuntament per a incentivar la compra en el comerç local ha posat en marxa una campanya publicitària animant a comprar en la població.
“La pandèmia”, explica la regidora de comerç, “ens va deixar una visió inesborrable amb els carrers buits i sense vida. Això és el que és un poble sense comerç, una ciutat trista, una ciutat dormitori. Per això és molt important que cuidem i comprem en el comerç local. Jo crec que molta gent ha canviat els seus hàbits de consum i ara valoren més la proximitat del comerç local i el tracte pròxim, fugint així de la massificació de les grans superfícies”.

Ajudes
Paiporta va ser un dels primers Ajuntaments a aprovar una línia d’ajudes per a pal·liar els efectes de la Covid en el comerç. “vam posar en marxa ajudes al lloguer, al subministrament d’aigua i llum, ajudes per a l’adquisició de material higiènic per als comerços i també ajudes a l’IBI”, explica la regidora.
A més, l’Ajuntament de Paiporta, va posar en marxa en plena pandèmia un curs de formació per a la digitalització dels comerços. Una iniciativa que va tindre molt bon
acolliment entre els comerciants.
Pressupost
L’Ajuntament de Paiporta està en l’actualitat treballant en el Pressupost Municipal del 2021 on la partida al comerç tindrà un pes molt destacat. Segons Beatriz Jiménez, “estem treballant en un pressupost que siga fàcilment modificable, aquesta pandèmia ens ha ensenyat que un dia les coses són d’una manera i en unes setmanes
d’una altra. El que és segur és que el comerç tindrà un pes molt important i comptarà amb el suport per part de l’Ajuntament”. A més, per al 2021 es mantenen les ajudes a l’associació de comerciants, que en el 2019 ja es va duplicar i el pressupost contempla la realització de la Fira del Comerç.
Fira
“L’any passat el mes de març, just abans de l’estat d’alarma, estàvem ja treballant juntament amb l’Associació de Comerciants en la Fira del Comerç, que enguany
l’anàvem fer coincidir amb la Fira Gastronòmica. Un projecte molt interessant que esperem, si la situació ho permet, posar en marxa l’any vinent”.