El consell de xiquets i xiquetes d’Alaquàs participa en el procés d’elaboració del Pla Urbà d’Actuació Municipal

El Castell d’Alaquàs va acollir una nova sessió de participació clau per enriquir aquest pla que marcarà les línies d’actuació futures i donarà resposta a les necessitats ciutadanes

EL dijous 28 d’octubre va ser el Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs els encarregats d’aportar les seues iniciatives i propostes de millora que serviran per a l’elaboració d’aquest document estratègic.

Per a dinamitzar la jornada de treball i acompanyats pel Regidor d’Urbanisme, Jaime Marqués i la tècnica d’Educació Mar López els i les membres del Consell van fer ús d’una ferramenta educativa digital coneguda com a Kahoot, mitjançant la qual, van formular i resoldre qüestions que es van plantejar sobre la matèria.

Les sessions participatives es van iniciar el passat dimarts 26 d’octubre amb un taller obert a tota la ciutadania que va servir per realitzar propostes de millora per a l’elaboració d’aquest document de caràcter estratègic local que ha de definir les línies d’actuació del municipi per a la propera dècada, amb l’objectiu d’incorporar els objectius de desenvolupament sostenible establits per l’Agenda 2030 i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’agenda urbana municipal.

La primera acció per a la redacció del PUAM es va iniciar el passat mes de setembre a través d’una enquesta en línia oberta a totes les persones. Els resultats d’aquest sondeig han servit per a l’elaboració d’un diagnòstic que ha permés analitzar quines són les necessitats i els problemes de la ciutadania en els diferents àmbits de l’àrea urbana: urbanístic, socioeconòmic, infraestructures públiques, mediambiental, educatiu, esportiu, igualtat i accessibilitat.

Una vegada finalitzada aquesta fase de participació pública començarà la definició d’objectius i la implementació d’aquest Pla que té com a finalitat dissenyar un municipi més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible.