EL COVID 19 I EL COMERÇ. PRESIDENT AIXÍ … NO!

Amàlia Esquerdo

Regidora i Portaveu Compromís per Alfafar

Des del mes de Novembre la Vicepresidenta Mónica Oltra està sol·licitant de manera pública augmentar les restriccions davant el curs de la pandèmia. Per descomptat el PSOE no sols no va escoltar si no que va realitzar una campanya de descrèdit que francament no valorarem, es valora per si mateixa. Al final per desgràcia els dubtes i possibilitats que l’escenari fora el de hui, s’han complit.

Ahir a la vesprada ens arriben notícies a través de la Presidència de la Generalitat Valenciana, del confinament de diverses poblacions en tot el territori amb efecte per al dia 7 de Gener. Com no, amb tot just 48 hores perquè els municipis afectats puguen posar en marxa les mesures restrictives que suposa aquesta situació. No cal dir que davant aquesta falta de previsió, ara les Alcaldesses, Alcaldes, forces de seguretat, població en general etc estan treballant a marxes forçades, amb dubtes i incertesa.  La Conselleria de Sanitat decideix que les poblacions d’Alfafar, Benetússer, Massanassa, Sedaví i Llocnou de la Corona, es confinen com a únic nucli poblacional per motius obvis, els nostres municipis estan entrellaçats i és literalment impossible tancar-ho individualment, alhora que quedarien zones amb greus manques de serveis de primera necessitat.

Qual no és la nostra sorpresa quan a poques hores la Conselleria de Sanitat indica que la zona comercial queda exempta del confinament. I francament no ens podem callar davant semblant decisió. Ens trobem que tot el xicotet comerç ha de tancar, l’hostaleria, professionals, etc que donem fe que no són el problema i el centre comercial amb les seues grans superfícies va ha continuar treballant. Srs i Sres el món a l’inrevés. Tots hem sigut testimonis de la gran aglomeració de persones que suposen aquests negocis, no oblidem el “Black Friday” …. A les dues setmanes l’augment de contagis va ser molt alt …. Ara venen les Rebaixes.

Compromís per Alfafar mostra el seu rebuig absolut davant aquesta decisió. No entenem al fet que interessos poden respondre però per descomptat al sentit comú i a intentar frenar aquesta Pandèmia no el sembla. Estarem al costat del Comerç i l’hostaleria. Donarem suport a qualsevol acció que s’organitze per a defensar el dret de les persones a poder treballar perquè si s’ha de tancar, tanquem tot i si no, respecten a les milers de famílies que ja estan arrossegant una situació molt difícil, que són el motor econòmic d’aquest país i representen el comerç de proximitat.