El documental «Good Bye Mister Marshall» parla d’un grup de marins americans que van visitar Rafelbunyol

En 1953 un grup de marins de la VI Flota americana s’enfronta a l’equip local de Rafelbunyol en un partit de futbol que va reproduir, en la vida real, l’atmosfera que el film «Benvingut, Mr. Marshall» va imaginar com a ficció cinematogràfica.

Unes poques fotos són només l’inici d’aquesta sorprenent història que, explicada per les seues ja escassos protagonistes, resulta un homenatge a la humanitat i vigència històrica del film de Berlanga.

L’ Ajuntament de Rafelbunyol junt amb Besafilms estrenaran aquest divendres, 6 de juliol el documental «Good Bye Mister Marshall», rodat en el municipi i al qual han participat molts veïns i veïnes de Rafelbunyol.

Una història que li va arribar a Ana Victoria Pérez (Besafilms), directora de cine, gràcies a Alfred Ros, el fill de l’àrbitre del partit que guardava les fotografies de l’encontre internacional, i a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Rafelbunyol, Alicia Piquer, bolcada en la reconstrucció d’aquell peculiar esdeveniment, per a açò es van organitzar reunions veïnals per a localitzar tot el material existent sobre el qual aquell dia es va viure.

Tot això és el germen d’aquest documental, musicat per la banda de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol interpretant una partitura encarregada, per la productora i el Consistori, al compositor local, Jesús Salvador Chapi, que s’estrenarà el 3 de juliol a Madrid i el dia 6 a Rafelbunyol, per a després recórrer les sales espanyoles.

El documental, s’exhibirà de manera gratuïta, els dies 6 i 7 de juliol, a les 20 hores en l’Auditori Rafelbunyol. Les entrades poden recollir-se a la Casa de la Cultura o per servientradas en http://www.agendarafelbunyol.com

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *