El Festival Veles e Vents de Montcada s’estrena amb més de 1.000 assistents en la seua primera edició

Més de mil persones han passat este cap de setmana pel Centre Cultural Blasco Ibáñez de Montcada per a gaudir de les actuacions de Maria de la Mar Bonet, Borja Penalba, Abraham Cupeiro, Maspercusion i Rafa Navarro.

El Festival Veles e Vents tanca la seua primera edició amb un èxit rotund amb un públic entregat que no va dubtar a corejar les cançons de Bonet o fer palmes al ritme de Maspercusión i Abraham Cupeiro.

Segons destaca Anna Gascó, regidora de Cultura, “este festival naix com una nova aposta cultural i musical i té la base en el convenciment i la voluntat ferma de promoure la nostra cultura, la nostra música i la nostra llengua, per això, el nom del festival tret del poema veles e vents, d’un dels poetes més importants en la nostra llengua, Ausiàs March, és tota una declaració d’intencions, perquè tenim clar que la llengua és la expressió clau de la identitat cultural”. “Estem molt agraïts amb l’acollida que ha tingut el festival entre els montcadins i montcadines i també entre persones d’altres municipis que s’han acostat a la nostra ciutat a gaudir de la música amb nosaltres”, afig Gascó.

El festival es va omplir els dos dies de concerts, que van arrancar el divendres 5 de juliol amb l’actuació de Maria de la Mar Bonet amb Borja Penalba i va continuar el diumenge 7 amb el grup Maspercusion de l’artista local Rafa Navarro amb el gallec Abraham Cupeiro, qui “rescata” instruments del passat i en crea de propis amb sons d’allò més diferents.

La regidora de Cultura, després de l’èxit de la primera edició, ja té la vista posada en una segona edició del Veles e Vents amb l’objectiu de “consolidar el festival en el panorama local i comarcal i que siga, cada any, una cita de referència per als amants de la música d’arrel”.