El govern de Massamagrell ha completat ja el 80% del seu programa electoral conjunt

Què tal està funcionant el pacte de govern?

Paco Gómez: Des del principi de legislatura vam tenir clar que o governàvem junts o tornaria a fer-ho en Partit Popular. Comencem PSOE i Compromís, en minoria, tot i això vam treure dos anys els pressupostos, i al cap de dos anys va entrar Podem.

Pep Galarza: Estem contents amb el pacte de govern. Ara estem més reforçats amb l’entrada de Podem perquè tenim majoria absoluta. Estem confiats en reeditar el pacte i tenir el suport dels veïns 4 anys més. Hi ha projectes que són a llarg termini i que no dóna temps a fer una legislatura.

 

Com va el compliment del programa electoral?

Pep Galarza: El pacte de govern va ser la signatura de 10 punts i hem completat un 80% del programa conjunt com ha sigut: la baixada dels salaris dels càrrecs polítics, l’auditoria del deute, l’augment de participació o baixada d’impostos.

Paco Gómez: Els dos primers anys es va complir amb el 60% del programa electoral amb el qual el PSOE es va presentar a les eleccions, ara estem a més d’un 70% del nostre programa.

 

Quins canvis substancials han fet en aquests anys al capdavant del govern?

Paco Gómez: L’IBI s’ha rebaixat progressivament durant tres anys i això que hi havia una pujada programada d’un 110%. En participació també hem fet molt per implicar la ciutadania en la presa de decisions, hem creat els pressupostos participatius. També s’han fet importants millores a la zona Entre nuclis, s’ha fet el nou camp de futbol i es faran vestuaris, pistes esportives i paellers. Hem creat la regidoria de turisme i hem aconseguit l’aula de dos anys al barri de la Magdalena. També la posada en marxa “Massapp” amb prop de 2.200 persones informant a l’instant de les novetats. És una aposta per la transparència, i a més Massamagrell va acollir els tallers d’ocupació que va suposar una inversió de 600.000 euros i va beneficiar a més de 100 persones durant els dos primers anys de legislatura.

Pep Galarza: També en l’àmbit cultural, Massamagrell torna a ser un referent. En serveis socials també hem apostat molt. Hem realitzat diverses campanyes contra la violència de gènere amb la col·laboració de col·lectius com festes, jubilats, comerciants… Van posar la ruta de la tapa, van fer l’ampliació del cementeri i adequació de les instal·lacions, des de l’any passat van crear cursos intensius de valencià, nivell mitjà i superior. També posarem en marxa pròximament la signatura electrònica i estem treballant a un estudi de la viabilitat d’un carril bici a la platja.

 

En l’àmbit econòmic, quina és la situació de l’Ajuntament?

Pep Galarza: Quan vam arribar estàvem en un pla de proveïdors a 10 anys i ja hem liquidat el deute. Estem a deute zero. Ara tenim un superàvit de més d’un milió per destinar a inversions.

 

Algun projecte que els agradaria deixar encarrilat abans de final de legislatura?

Paco Gómez: M’agradaria acabar la zona Entre nuclis, canviar la gespa del camp municipal de futbol, arreglar el mini trinquet i, a la zona del barri magdalena, fer obres de millora i arreglar les voreres…

 

Esteu contents amb els resultats i la vostra manera de gestionar l’Ajuntament de Massamagrell?

Paco Gómez: Sí, alguns van dir en el seu possible discurs d’investidura (en referència al Partit Popular) que no anàvem a durar ni dos mesos, i aquí estem tres anys després complint amb els objectius. Per a mi un dels moments més gratificants de la legislatura va ser quan es van posar en marxa els plans d’ocupació que es va beneficiar a molts veïns.

Pep Galarza: En el dia a dia, volem fer la vida més amable dels veïns i veïnes, des de posar un banc fins a instal·lar alguns aparcaments de bicis, que són coses que ens han dit els veïns, i és per al que estem, no només per a grans projectes, sinó per facilitar al veí el seu dia a dia.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *