“El mosaic Nolla i el palauet són una senya d’identitat que hem aconseguit vincular de nou a Meliana”

Entrevista a Josep Riera, alcalde de Meliana

Quin balanç fa de la legislatura marcada per la Covid?

Ha sigut una legislatura estranya. Hem hagut de dedicar molts esforços a l’adaptació dels serveis municipals a cada moment de la pandèmia. Això ha suposat alguns retards. Tot i això, a Meliana hem mantingut la planificació i la majoria de projectes han anat endavant, alguns molt importants: la construcció del centre de dia per a persones majors; el pavelló cobert; la licitació del nou servei de neteja viària i recollida del fem; les actuacions en la transició energètica com ara la primera comunitat energètica local o les instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals; la celebració de les edicions de Fimel, Menja’t Meliana, el festival Mosaics de Música o fins i tot les festes, que hem anat ajustant; l’actuació del programa Edificant al CEIP El Crist; la millora de l’accessibilitat al nucli de Nolla o l’adequació del tram sud de l’avinguda de la Senyera, entre moltes altres.

 

Quins projectes li agradaria deixar canalitzats abans d’acabar la legislatura?

Hem iniciat la tramitació d’uns quants temes importants, alguns històrics, que volem deixar avançats en aquesta legislatura. Parle, per exemple, del pas inferior per a vianants del carrer València i la supressió del pas a nivell de la CV-300, en la línia 3 del metro; el clavegueram de Roca; la rehabilitació, dins del pla Edificant, del CEIP Mediterrani o la construcció del nou IES La Garrigosa; el nou edifici per als serveis socials o actuacions en diversos vials públics, com ara al carrer Aragó i adjacents, la prolongació del carrer de les Corts Valencianes o la rehabilitació del passeig Joanot Martorell. També la incorporació de Meliana a la Mancomunitat del Carraixet o l’assumpció del Conservatori per part de la Generalitat.

 

Què significa per a Meliana la recuperació del Palauet Nolla i posar en valor el Mosaic?

El mosaic Nolla i el palauet són una senya d’identitat amb projecció internacional que hem aconseguit vincular de nou a Meliana, bressol d’aquest paviment industrial que va triomfar al final del s. XIX i principi del s. XX. La preservació, la recuperació i la difusió, com hem fet amb la Ruta Nolla i el festival Mosaics de Música, continuaran centrant la nostra tasca patrimonial i cultural. Tasca cultural que al nostre poble també tenim molt consolidada amb la programació del Servei de Cultura-IMC, la ruta d’escultures de carrer o la col·lecció museogràfica d’art contemporani. A més, hi hem afegit una altra icona, la façana de la taulellera Bernardo Vidal.

 

Com s’imagina el seu municipi en un futur i com és el seu full de ruta?

Com l’he imaginat sempre: un poble amable i sostenible, amb un comerç i una restauració de referència, amb serveis, pensat per a les persones que hi viuen, amb oportunitats, amb activitat social i, sobretot, valorant, respectant i gaudint dos dels entorns més nostres: l’horta i la platja de Meliana. El full de ruta el vam marcar en el document estratègic Viu-Ho i el Pacte de les Alcaldies, que hem anat concretant i desplegant amb altres plans com ara el pla de mobilitat, el d’actuacions urbanes, el d’igualtat o el pla general estructural.

 

Es tornarà a presentar a les eleccions?

Sí, tenim un projecte de poble i una planificació d’actuacions definida que volem arredonir i consolidar, i l’equip per a fer-ho, com estem demostrant. Continue il·lusionat, amb idees i amb ganes de treballar pel meu poble.