El Parc Central de València obrirà les seues portes al públic dilluns

El Parc Central de València obrirà les seues portes al públic dilluns que ve, dia 17, a les 9 hores, segons ha anunciat este matí l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó: «dilluns serà un gran dia per a València en el qual per fi tindrem una gran parc de qualitat del que la ciutadania podrà gaudir. Feia dècades de promeses incomplides, i per fi este dilluns el parc serà una realitat per a tots els veïns i veïnes de la ciutat».

«Dilluns a les 9 del matí obrim el Parc Central, i eixa és una gran notícia, perquè és un parc urbà que la ciutadania portem reivindicant i esperant moltes dècades. És un parc de 110.826 metres quadrats, més d’11 hectàrees, i a més és un parc molt ben fet, que ens ha costat d’acabar, i que connecta dos grans barris com són Russafa i Malilla», ha anunciat Joan Ribó este matí.

«Estem molt contents d’haver-ho aconseguit, i este és solament un primer pas important que ha de continuar amb el soterrament de les vies del tren, que és imprescindible. Som l’única gran ciutat d’Espanya que no tenim les vies del tren soterrades, i per açò és necessari avançar en el soterrament i en una estació adequada que tinga caràcter intermodal», ha afirmat Ribó, satisfet que «per fi tindrem el Parc Central que la gent podrà gaudir, perquè és un parc de gran qualitat».

El nou parc de la ciutat combina espais molt diferents per a xiquets, àmplies zones de passeig, esplanades, zones d’esplai caní i fonts, entre altres elements, amb una execució en la qual s’ha cercat «garantir que la qualitat final de l’obra fóra el més alta possible, d’acord amb el que mereix la ciutadania de València».

Esta infraestructura s’obrirà a la ciutadania este pròxim dilluns, i eixe mateix dia, a la vesprada, l’alcalde Joan Ribó visitarà este gran parc urbà de més de 110.000 metres quadrats, en companyia del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la resta de la Corporació.

En el seu conjunt, el Parc Central és la principal actuació de l’operació ferroviària i urbanística del mateix nom, i constitueix un dels reptes més importants de la ciutat en la seua planificació i disseny, lligat a la transformació ferroviària que suposarà el soterrament de les vies i la construcció de l’Estació Central definitiva. Tal com ha afirmat l’alcalde «es tracta d’una actuació necessària per a la recuperació d’un espai que ha dividit històricament la ciutat en dues». El Parc Central, amb una superfície total prevista de 230 mil metres quadrats, funcionarà com un gran eix vertebrador dels barris.

El Parc Central és un projecte dissenyat per la paisatgista nord-americana Kathryn Gustafson, al costat d’un equip d’empreses (les valencianes Nova Enginyera i Grupotec, i Borgos Pieper). S’estructura entorn d’una xarxa de passejos i senderes d’aigua que connecten entre sí els diferents espais, cadascun dels quals té un tractament específic en funció dels seus usos i la seua pròpia tipologia botànica. Combina prades, jardins florals, arbustos i arbrat, i proposa espais per a totes les edats i recupera els edificis ferroviaris protegits.

La construcció del Parc Central, lligada a la disponibilitat del sòl ferroviari, s’ha realitzat per fases. Així, s’ha executant la fase primera en la zona Russafa-Malilla, un àmbit delimitat per la platja de vies, el carrer Filipines i l’avinguda Peris i Valero. Amb la urbanització de 110.826 m2 de superfície, aquestes obres suposen el 40% del total del parc, i la seua execució inclou la rehabilitació de les naus de l’arquitecte Demetrio Ribes, i la reconstrucció de dos molls de càrrega, la recuperació d’una alqueria i la construcció d’un edifici de servicis i un centre de transformació elèctrica.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *