El Pla Actua, una oportunitat per a Paterna

JUANMA RAMÓN. Tinent d’Alcalde de Paterna. Compromís.

Molt sovint, els veïns i veïnes de Paterna es queixen, i amb raó, de la poca atenció que han rebut al llarg dels anys del govern municipal. Les decisions polítiques s’han pres massa sovint des del govern sense tindre en compte a la ciutadania, sense preguntar quines són les seues necessitats. Ara però, el govern sorgit de l’Acord del Batà, s’ha plantejat com a prioritat la corresponsabilitat de la ciutadania en les actuacions de govern, unes actuacions que parteixen de la descentralització de les inversions. De tal manera que les intervencions municipals en matèria d’infraestructures, medi ambient, reparació de vials i voreres, etc., arriben als diferents nuclis de població del nostre terme municipal. Estes intervencions, a més, es realitzaran atenent les necessitats de la ciutadania implementant processos de participació per a que siguen els veïns i veïnes de cada barri qui decidisca en que es gasten els seus diners.

Des de que accedirem al govern municipal hem considerat com una de les nostres prioritats aprofundir en les formes democràtiques i participatives, per tal de fer corresponsable a la societat civil en la pressa de decisions del govern. Després de gairebé una dècada de menyspreu a les institucions participatives de les que s’havia dotat Paterna, el govern del Batà ha decidit a través de la regidoria de Bon Govern potenciar estes estructures i donar-les un contingut que poc a poc havia estat pervertit convertint-se en una mera corretja de transmissió del poder.

Ara, amb el Pla Actua, hem pogut tornar a posar en marxa la maquinària participativa per a que els veïns i veïnes decidisquen en què es gastem els més de 20 milions d’euros del Pla. La ciutadania ha parlat i ha prioritzat les inversions que marcaran una Paterna més accessible, respectuosa amb el medi ambient i compromesa amb la inclusió social. El procés ha estat un èxit i els paterners i paterneres han pogut decidir les inversions que es faran a la ciutat però també aquelles que afecten a cada barri. Perquè en el govern del Batà som conscients de la realitat social del nostre poble. Una realitat plural i diversa que hem tingut en compte a l’hora de dissenyar i desenvolupar este procés participatiu i que també es reflecteix en els resultats de les votacions .

Els veïns i veïnes de Paterna han apostat per la defensa i promoció del medi ambient en paratges com la Vallesa, el Parc Natural del Túria o la Mola, també han votat per fer de Paterna una ciutat accessible millorant la mobilitat urbana i un tercer eix amb mesures que promocionen la inclusió social.

Este procés participatiu encetat amb el Pla Actua és el primer pas per a que entre totes i tos definim el model de ciutat que volem per a Paterna, un model del qual estem donant les primeres pinzellades amb un marcat caràcter mediambiental, accessible i solidari socialment parlant.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *