El Pla Social d’Estiu de Paiporta atén enguany un 45% més de menors

El Pla Social d’Estiu impulsat per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta inclou enguany un 45% de xiquetes i xiquets més que l’any passat. Aquest pla està destinat a atendre les necessitats nutricionals dels menors al juliol i l’agost, mesos no lectius, i a facilitar un ús més educatiu i social del temps lliure dels i les joves.

En el cas dels i les menors que assisteixen becats a les activitats socioeducatives promogudes per l’Ajuntament, l’increment ha sigut del 104%, és a dir, s’ha duplicat el nombre de xiquetes i xiquets que gaudeixen d’aquest servei.

En total, en aquest 2016 es beneficiaran del Pla Social d’Estiu 110 famílies, amb un impacte de 189 menors atesos. En 2015, foren 69 les famílies ateses, en una campanya que va permetre ajudar a 130 menors. A la millora en la gestió dels serveis socials de l’Ajuntament i l’impuls de l’equip de govern a aquesta àrea, se suma l’ampliació del rang d’edat de les persones beneficiàries, que s’amplia als 18 anys.

La regidora de Benestar Social, Maribel Albalat, ha afirmat que «els objectius del programa són garantir l’alimentació als menors les famílies dels quals es troben amb grans dificultats per fer front a aquesta necessitat, afavorir la integració de les xiquetes i xiquets oferint-los programes d’oci i temps lliure, i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral, permetent als pares acudir a la seua activitat laboral o destinar temps a la recerca d’ocupació».

Albalat ha afegit que «és la nostra obligació com a Administració Pública assegurar la protecció integral dels menors, i per a este equip de govern és prioritària la lluita contra la pobresa infantil».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *