El ple de l’Ajuntament de Catarroja aprova una modificació del pressupost que injectarà 1.177.502 euros a diferents partides

Aquesta primera modificació a càrrec de superàvit servirà per a augmentar les partides estratègiques d’un pressupost que es va centrar en les necessitats socials
El ple de l’Ajuntament de Catarroja, amb els vots a favor de Compromís (7) i PSPV-PSOE (6) ha aprovat una modificació del pressupost que injectarà 1.177.502 euros a diferents partides que havien quedat aparcades a causa de la necessitat de fer uns comptes més socials. Els partits de l’oposició, PP (4), C’s (3) i Guanyar-EU (1) van votar en contra d’aquesta ampliació en el debat realitzat ahir i que va ser retransmés pel canal de Youtube municipal.
“El pressupost de 2021 s’ha centrat en la situació actual de pandèmia, convertint els comptes en els més socials dels últims anys. Al seu torn, vam voler ser cauts des d’un principi, conscients de la variabilitat que aquesta situació i anar tirant mà de diferents ampliacions del pressupost a compte del superàvit conforme avance la recuperació per la COVID19. Només així tindrem un escenari clar i podrem estar més encertats en l’adjudicació de partides”, explica Juan Carlos Martínez Cuevas, regidor d’Hisenda.
Entre les partides que més s’han beneficiat d’aquesta ampliació del pressupost es troben aquelles que són eixos estratègics del programa de govern de l’equip municipal. Així doncs destaquen els més de 140.000 euros destinats a polítiques mediambientals, 91.000 euros en l’àrea de joventut, més de 80.000 en mobilitat o els 135.000 que aniran destinats a les millores en parcs i jardins on està inclosos una renovació dels jocs infantils.
D’altra banda, també es reforçaran partides socials com les ajudes al pagament de l’habitatge, amb 30.000 euros extres, participació ciutadana, amb 50.000 euros o activitats per a majors amb 20.000 euros. Finalment, una vegada s’ha conegut que es podran realitzar activitats festives en el municipi s’ha consignat una partida de 170.000 euros a la celebració d’esdeveniments festius que en l’anterior pressupost no es contemplava.