El Ple de Xirivella, contra l’expulsió de la jove veïna de nacionalitat hondurenya

El Ple de Xirivella, contra l’expulsió de la jove veïna de nacionalitat hondurenya

El Ple celebrat ahir va aprovar la moció presentada per Compromís i Podem que demana la paralització immediata de l’ordre d’expulsió.

Amb els vots favorables de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, el Ple de Xirivella va aprovar ahir la moció, presentada per les dos últimes formacions, que demanava la paralització immediata de l’expulsió de la jove hondurenya detinguda per la Policia Nacional a Xirivella quan, el passat 3 de maig, anava a presentar una denúncia en la comissaria de la localitat.

La moció, que arreplega les demandes de València Acull, també demana que en cap cas siguen incoats expedients d’expulsió contra les persones que acudisquen a presentar una denúncia i els canvis legals necessaris per a que estos fets no es puguen repetir.

A la sessió van assistir representants d’algunes de les entitats de Xirivella que des del primer moment van solidaritzar-se amb la jove hondurenya i es van sumar a la campanya “#ParemosSuExpulsión”: HOAC, les seccions sindicals de CCOO i UGT de l’Ajuntament, la Plataforma pels Serveis Públics de Xirivella, la Federació d’Associacions Veïnals de Xirivella i diversos col·lectius feministes de Xirivella.

«Ens hauria agradat no haver hagut de presentar la moció, però estem contents que finalment s’haja aprovat. Xirivella ha de ser sempre exemple de poble acollidor i tolerant i no podíem passar per alt uns fets tan lamentables que posen en perill persones tan vulnerables com les dones joves immigrants», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *