El portal web de l’Ajuntament d’Alcàsser, accessible a tota la ciutadania

L’Ajuntament d’Alcàsser continua apostant per crear un municipi més accessible i, en aquesta ocasió, el fa a través del seu portal web. «Un dels objectius principals d’aquest projecte era trencar barreres permetent que tota la ciutadania puga accedir de manera ràpida i senzilla a tots els continguts de la web de l’ajuntament», explica l’alcaldessa del municipi, Eva Zamora.

D’aquesta manera, comptant amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, l’Ajuntament d’Alcàsser ha rebut una subvenció de 5.000 euros per a dur a terme el projecte ‘Sistema informàtic d’accessibilitat per a garantir el lliure accés a la informació, garantint l’adaptació a persones amb diversitat sensorial’.

Així, Alcàsser no només es converteix en un ajuntament pioner a complir amb la normativa europea RD 1112/18 d’accessibilitat web, sinó que posa a la disposició de la ciutadania un portal web amb un disseny simplificat i interactiu que, a través d’eines com la de síntesi de veu, facilita la navegació per la pàgina de l’Ajuntament a tota la ciutadania. S’ha creat un vídeo divulgatiu que es pot consultar al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=my8jaeoeo4u&feature=youtu.be

«Moltes persones no poden accedir a la informació a causa de problemes visuals, auditius… Per això, des del consistori, continuem treballant per a facilitar la vida als nostres veïns i veïnes i, sens dubte, comptar amb un portal accessible és un gran pas», ha conclòs Zamora.

L’empresa Digital Value ha sigut l’encarregada de realitzar el nou portal web i, ben aviat, es començarà amb l’adaptació de l’app.