El programa d’actes de La Passejà, festa d’interés turístic provincial, arranca l’1 de juny

Les festes en honor a Sant Onofre, patró de Quart de Poblet, tenen enguany un caràcter històric en ser les primeres sota la declaració d’aquesta Passejà com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament i Amics de la Passejà tenen han preparat ja el programa d’actes, que arranca el dia 1 de juny, a les 20 hores, amb la inauguració en la Casa de Cultura de l’exposició dels treballs pictòrics i literaris seleccionats en el XVII Concurs Escolar-2018 dels xiquets i xiquetes de 3er d’Educació Primària de totes les escoles de Quart de Poblet, amb el lema «Sant Onofre i la Passejà». Amb aquesta activitat, Amics de la Passejà persegueix assegurar la continuïtat de la festa, implicant a les noves generacions. Una hora després està previst el llançament de les 21 salves en la plaça de l’Ajuntament, anunciant l’inici de la festa.

Com és tradició es farà un passeig amb un component de divulgació històrica. La data elegida és el dissabte 2 de juny. A les 9 hores eixirà des de la plaça

Juan Bautista Valldecabres, la Ruta QdP 36-39, conduïda per Cento Sancho. Cal portar-se entrepà per a esmorzar a mig camí.

A les 20 hores, cercavila dels Amics de la Passejà pel casc antic del poble, acompanyats per la Colla de Tabals i Dolçaines Va de Bono i a les 22 hores, Nit de Sopar Popular en la plaça de l’Església.

Com a novetat, el dia 4, a les 19 hores, s’inaugurarà a Quart Jove l’exposició: «La Passejà; un Passeig per la Memòria i la Història d’un Poble», que recull indumentària, instruments, material pirotècnic, documents, fotografies, etcètera que han format part de la història d’aquesta festa. També es presentarà el vídeo promocional de la Passejà que s’ha preparat.

Els actes continuaran el dijous 7 de juny, a les 20 hores, en el Saló d’Actes de l’Ajuntament amb la conferència «Quant pesa un núvol…?», a càrrec de «l’home del temps» quarter, Juan Carlos Fortea.

El divendres 8 de juny, a les 9.45 hores, començarà en l’Auditori Molí de Vila el lliurament dels premis del XVII Concurs Escolar Quart 2018, amenitzat per L’Esglai Teatre.

La Passejà arriba en la nit del 9 de juny. A les 22.30 hores eixirà Sant Onofre des de l’Ermita. La «roda de foc» infantil es farà aproximadament a les 23 hores en la rotonda del carrer Trafalgar amb Joanot Martorell. A continuació, «roda de foc» dels Amics de la Passejà i gran espectacle pirotècnic, a càrrec de Pirotècnia Ricasa.

Una nova «roda de foc» en la plaça de l’Ajuntament i l’espectacle pirotècnic en l’aparcament públic del final del carrer Azorin a càrrec de Pirotècnia Valenciana tancaran la Passejà. A continuació, Amics de la Passejà oferiran orxata i rosquilletes per a tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen.

El diumenge 10 de juny, es traslladarà a Sant Onofre des de la Parròquia de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita, a les 10.30 hores. Seguirà la missa solemne concelebrada i mascletà a les 13 hores, a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

A la vesprada, l’Agrupació Musical L’Amistat donarà un concert extraordinari a les 19 hores en el Parc de Sant Onofre, i a les 21 hores, es portarà en processó a sant Onofre des de l’Ermita a la Parròquia de la Puríssima Concepció.

Finalment, continuant amb l’objectiu de consolidar la festa entre xiquets i xiquetes, el divendres 29 de juny, a les 21 hores, se celebrarà la «pujà» infantil del sant anacoreta des de l’església de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *