El programa Recolza’t de la Pobla de Farnals oferix suport a persones amb malalties cròniques

El Programa Recolza’t és una iniciativa adreçada a persones amb malalties cròniques l’objectiu del qual és crear un espai on les persones afectades puguen oferir el seu suport les unes a les altres i organitzar activitats que puguen ser del seu interés.

La primera de les accions desenvolupades és un taller de mindfullness de quatre sessions, la primera de les quals va tindre lloc el 27 d’octubre, la segona es va celebrar el 3 de novembre i la tercera arribarà el dia 10. Este tipus de meditació ajuda a les persones que patixen malalties cròniques a controlar l’ansietat i, encara que les afectades per estes afeccions tenien preferència per a apuntar-se, l’activitat es va obrir a tots els veïns i veïnes. L’Ajuntament ha finançat esta activitat i ha oferit l’espai on es realitza.

La idea del Programa Recolza’t va sorgir de quatre veïnes de la Pobla de Farnals, qui assistiren a la presentació de dos llibres relacionats amb la fibromiàlgia que va tindre lloc a la biblioteca. Es varen adonar que al municipi existixen més persones que patixen eixa o altres malalties cròniques i consideraren que seria útil crear un grup a través del qual es pogueren recolzar les unes a les altres i organitzar activitats que per a ajudar a lidiar amb estes patologies. Esta iniciativa espontània ha crescut ràpidament i ja formen part d’ella una vintena de persones i tot i que va nàixer d’un grup de veïnes, es gestiona a través de l’Escola d’Adults.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *