El projecte ‘Bancs Literaris’ plena de cultura els carrers de Foios

Foios es prepara per a viure la Setmana del Llibre de 2022, una cita ineludible per a la població i visitants.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Foios s’ha organitzat una programació en la qual destaca una iniciativa, que acosta a la població la biografia i obra de grans escriptors, implementant el projecte “Bancs Literaris”. Foios col·locarà en 20 bancs del municipi, que pintaran de manera especial, unes plaques amb escriptors i escriptores de diferents etapes històriques i que comptaran amb un codi QR, perquè per mitjà d’aquest, la gent puga accedir a un apartat de la pàgina web de l’Ajuntament, en la qual apareixerà informació detallada sobre aquests autors i autores de les lletres espanyoles.

El regidor de Cultura, Juanjo Civera, ha anunciat que “aquesta és una activitat nova que s’anirà enriquint i millorant més endavant”.

A més, “servirà per a acostar a figures importants de la literatura de totes les èpoques i omplirà Foios de Cultura”. Per això, ha demanat que “es respecten i cuiden aquests bancs”. Com a dada curiosa, en un futur, a les biografies s’afegiran clips d’àudio amb algun paràgraf de les obres més importants d’aquests homes i dones, als quals posaran veu des de l’Escola de Teatre de Foios. I més endavant, crearan una ruta literària guíada per cadascun dels bancs. Alguns dels escriptors que es podran trobar en els “Bancs literaris” són Clara Campoamor, Isabel de Villena, Joan Fuster, Federico García Lorca, Miguel Hernández o Gloria Fuertes…

Quant a la resta d’activitats programades per a la Setmana del Llibre, el dia 4 de maig, els més xicotets podran gaudir a la Biblioteca de Comptar i Cantar. Una activitat de compte contes dirigida a xiquets i xiquetes de fins a 4 anys que serà desenvolupada per Ana Canet. L’endemà, el 5 de maig, serà el torn dels majors de 5 anys, que podran acudir a la Biblioteca i escoltar Contacontes de la mà d’Almudena Francés. Totes dues activitats tindran lloc a partir de les 18 hores.

Finalment, el 6 de maig, als 18.00 hores, arribarà el moment del lliurament dels Premis Sambori Local amb Hi havía una vegada! a càrrec de 5dBRAS.