El Puig acollirà la I Trobada de Ciutats Lectores

El pròxim 20 d’octubre El Puig acollirà al centre cultural La Marina la primera Trobada de Ciutats Lectores. En ella s’aplegaran, a través dels membres dels seus Consells Municipals de Lectura, els municipis que formen part del projecte Ciutat Lectora: El Puig, Paiporta, Marines, Utiel, Bocairent, Alberic i Corbera; així com representants dels municipis que aspiren a adherir-s’hi: Xeraco, l’Alcúdia i Potries.

La jornada la inaugurarà Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València, que estarà acompanyat per Mª Josep Ortega, alcaldessa de Carlet, Marc Oriola i Luisa Salvador, regidor de Cultura i alcaldessa del Puig i Jesús Figuerola, president de FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura.

La cita té la intenció d’esdevenir en un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques que inspiren la implementació de noves accions o la millora de les accions que ja estan en marxa. Els assistents també aprofitaran per a treballar conjuntament sobre nous reptes de futur. També comptarà amb la ponència de Marta Roig, bibliotecària i coordinadora del programa Municipis Lectors del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

També, durant la jornada, es lliurarà el I Premi Ciutat Lectora d’Experiències de Foment Lector que dota econòmicament un projecte escollit entre els presentats per cada una de les ciutats que conformen el programa i que té l’objectiu de visibilitzar les accions que s’estan portant a terme per a fomentar i consolidar l’hàbit lector en les diferents Ciutats Lectores.

Ciutat Lectora (www.ciutatlectora.com) és un programa d’acompanyament per a la implantació, de manera estratègica i programa, d’accions de foment lector adreçades a tota la població. Aquest programa impulsat per FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València dins del Pla Valencià de Foment del llibre i la Lectura 2017-2021 de la Generalitat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *