El Puig constitueix el seu segon Consell de Participació ciutadana

Este dijous 8 de novembre va constituir-se al saló de plenaris de l’Ajuntament del Puig de Santa Maria el segon Consell de Participació ciutadana.  Enguany part de les sessions estaran dedicades a realitzar un mapejat d’actius saludables del poble i la posterior elaboració de propostes d’actuació que ajuden a millorar la salut de la ciutadania i desplegar el 4rt Pla de Salut en el municipi.

L’ens va dedicar la seua primera reunió a posar en comú les inquietuds dels seus components sobre el poble i conèixer les conclusions i els compromisos adquirits per l’Equip de Govern durant l‘etapa anterior.

La regidora de Participació Maria Saldaña va incorporar-se al final de la sessió per saludar els membres de l’organisme participatiu i agrair-los “l’esforç realizat per dedicar part del vostre temps a ajudar-nos a millorar el poble”.

La regidora va posar en valor la independència del Consell, assenyalant que “ni jo ni cap membre de l’Equip de Govern ni de cap partit polític participarem en els vostres debats”, tot i recordar-los la plena disposició de la corporació a atendre les seues consultes i propostes d’actuació.

El nou Consell de Participació veïnal del Puig està format per 20 persones que constitueixen una mostra representativa del municipi atenent a qüestions generacionals, status socio-econòmic, de gènere i d’origen o procedència.

La seua renovació s’ha fet a través de dues vies. D’una banda hi ha persones proposades pels membres de l’anterior Consell i, de l’altra, persones que van presentar la seua candidatura a través d’un formulari online i han sigut triades per sorteig.

L’organisme participatiu celebrarà un mínim de cinc reunions de treball anuals i es renovarà als 18 mesos. A l’igual que va ocórrer durant la seua primera etapa, està previst que hi haja com a mínim una reunió oberta a la ciutadania.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *