El ‘Rafel Festival’ implanta un concurs internacional d’interpretació de música de nova creació

El Festival de Música Contemporània ‘Rafel Festival’ inclou en la seua VII Edició la implantació del ‘I Concurs internacional d’interpretació de Música de nova creació “Re_Cre@”. El Festival se celebrarà al llarg del mes d’octubre a l’Auditori municipal.

L’objectiu del concurs és el foment de la interpretació de creacions musicals recents a través de dos recursos. Per una banda, se premia la selecció que facen els i les concursants i per una altra les persones guanyadores finals seran programades a les següents edicions del Rafel Festival i del Festival Ensems. L’import destinat a la realització dels 2 concerts cobrirà un catxet professional per als artistes amb un màxim de 6.000€ bruts (3.000€ bruts per part de cada festival). Un altre dels premis és l’estrena d’una obra per encàrrec del Institut Valencià de Cultura.

Per a aquesta primera edició del “Re_Cre@” el jurat estarà composat per cinc integrants: dos solistes de l’Ensemble Modern de Frankfurt, la solista internacional Xelo Giner, el compositor Voro García i un secretari de l’organització amb veu però sense vot.

El concurs és per a joves de fins a 35 anys, obert a intèrprets i artistes de qualsevol nacionalitat que interpreten creacions musicals recents entenent com a tals, la denominada música contemporània, la música acústica, electroacústica i/o mixta, l’art sonor i altres tipus de creacions musicals multidisciplinàries i multimèdia sempre que requerisquen de músics intèrprets. Des de duets fins a sextets.

Quant a les creacions presentades, s’acceptarà un repertori lliure d’entre 15 i 30 minuts sempre que haja sigut creat durant els últims 50 anys, en les quals es pot incloure tecnologia i/o dramatúrgia donat que les instal·lacions de l’Auditori Rafelbunyol ho permeten.

Re_Cre@”, està recolzat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, l’Institut Valencià de Cultura, el Festival Ensems, la Diputació de València i la Fundació SGAE i es realitzarà en dues fases: una primera selecció sobre la base de currículum i gravació, i una segona fase amb audició pública, per part dels grups seleccionats que actuaran a l’Auditori Rafelbunyol el 12 d’octubre.

La data límit per a inscriure’s és 7 de setembre de 2018 i les bases es troben detallades en la pàgina web del Festival http://rafelfestival.com/

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *