El Regidor d’Educació de Paiporta reivindica la necessitat de què Conselleria assumisca les seues competències i aporte personal al gabinet psicopedagògic municipal

La vicealcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, han mantingut aquesta setmana una reunió per videoconferència amb la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, per tal de tractar la dotació i situació del gabinet psicopedagògic municipal.

Els responsables municipals han aprofitat aquesta trobada per a recordar a Andrés que l’Ajuntament gestiona aquest gabinet, que tracta l’atenció psicològica dels xiquets i xiquetes escolaritzats a la localitat, amb uns recursos que cada volta resulten més insuficients i una demanda d’atenció i assessorament en augment. “Conselleria ha d’assumir una competència que és seua. Des de l’Ajuntament no podem continuar donant un servei insuficient i una atenció inadequada als nostres xiquets i xiquetes, especialment en aquests temps tan durs i complicats”, ha manifestat l’edil.

El gabinet psicopedagògic municipal treballa en la detecció i tractament de problemes emocionals i de desenvolupament personal i cognitiu de xiquets i xiquetes paiportins en edat escolar. En l’actualitat compta amb un equip de quatre professionals de la psicologia que atenen a un total de 2.625 alumnes dels quatre centres educatius públics de Paiporta.

“L’equip de professionals està treballant amb una ràtio d’atenció de vora 1.6, quan el Ministeri i la UNESCO parlen d’una xifra que s’hauria de situar en l’1.2. La situació se veu agreujada per la Covid, que està causant un impacte emocional important en menuts i menudes. Per això, hui més que mai, reivindiquem la dotació de personal d’aquest servei”, ha matisat Sánchez.

Per la seua banda, la directora general s’ha compromés a atendre les necessitats de dotació de personal de l’àrea  i ha acollit de bon grau la reivindicació del regidor de treballar en col·laboració des de les dues administracions.