El Rockejat 2016 doblega la programació amb menys de la meitat del pressupost habitual

Torrent es prepara per a celebrar les seues festes patronals que des del dia 21 fins al dia 30 de juliol, ompliran d’ambient festiu i activitats lúdiques la nostra ciutat. A falta d’unes setmanes per a l’inici de les festes, la Sala cívica de l’Antic Mercat ha acollit aquest matí la presentació oficial del programa de festes, que destaca per ser una programació pensada i organitzada per a tots els públics. Daniel Diges ha destacado “la forta aposta per la cultura que realitza el consistori i com a mostra la programació que ofereix en estes festes patronals”

Alfred Costa, d’Activitats Lúdiques i Tradicionals i acompanyat  per Ana Almerich, representant de la FMCT i pel cantant Daniel Diges, qui actuarà en aquestes festes patronals, han sigut els encarregats d’anunciar què activitats i espectacles podran gaudir tots els torrentins i torrentines durant aquests dies festius. L’alcalde Jesús Ros també ha estat present l’acte. En la presentació Alfred Costa ha volgut destacar “el caràcter auster i atrevit de les festes”així com l’augment de la qualitat “donem un salt qualitatiu respecte a l’any passat, tindrem l’oportunitat de gaudir de musicals de producció valenciana amb un gran atractiu a nivell nacional”

A més, Alfred també ha  anunciat haurà una ampliació d’horaris nocturs de metrovalencia així com un augment en la freqüència de pas.

Un dels principals atractius turístics de les festes patronals de Torrent, són la celebració de la festivitat de Moros i Cristians. Aquesta festivitat seguirà mantenint els seus actes oficials tradicionals, com el pregó, la trabucà, l’entradeta infantil, les revetles i la Gran entrada mora i cristiana. Aquesta festivitat comparteix protagonisme en les Festes Patronals de Torrent amb la clavaria dels Sants de la Pedra, Abdó i Senén, qui també manté els actes oficials.

En col·laboració amb Ecovidrio i la Generalitat Valenciana, començarà  del 24 al 28 de juliol en plenes Festes Patronals, una campanya de reciclatge i conscienciació. Amb aquesta campanya es pretén que les festes de Moros i Cristians de Torrent, una referència cultural i festiva a la Comunitat, el siguen també a nivell de civisme i sostenibilitat.

A pesar que les festes patronals donen el tret d’eixida el dia 21 de juliol, el cap de setmana anterior ja està replet d’esdeveniments i activitats que poden gaudir-se en família: música a la fresca, concurs de tir i arrossegament, balls al carrer,rondalles,etc.

A partir del dia 21 fins al dia 30 de juliol, l’activitat festiva a Torrent no es deté. La programació oficial de les festes patronals d’enguany comptarà amb les següents activitats:

Activitats infantils

Les festes patronals de Torrent comptaran amb animacions infantils en diferents punts de la localitat, perquè els més xicotets puguen gaudir amb els seus amics d’activitats adaptades per a ells i amb la supervisió de monitors i animadors especialitzats.

 

Espectacles musicals

Els espectacles i els concerts musicals estaran molt presents en la programació de les festes patronals de 2016.

El Rockejat 2016 doblega enguany la seua programació, amb menys de la meitat del pressupost de l’habitual i a més comptarà amb grans artistes del panorama nacional com La Raíz l i Nach. Des del consistori també s’ha fet una aposta forta per tots els grups locals que, juntament amb els diferents col·lectius juvenils de la ciutat, han sigut una peça clau a l’hora de l’organització d’aquest festival. Les seues opinions han servit com a base en el moment de prendre decisions sobre quin tipus de model de festival volen per als joves de Torrent. Com a novetat, s’inclou en la programació “La nit del rapejat”, on els torrentins i torrentines podran gaudir d’una batalla de galls presentada pel famós MBAKA. Es tracta d’un Rockejat “resultat d’un esforç qualitatiu i atrevit” afirma Alfred Costa.

Per als amants de la música de banda, el primer dia de festes tots els veïns i veïnes de Torrent podran gaudir del concert de la banda belga Koninklijke Harmonie Van Peer. Aquest concert obrirà el cicle musical de la música de banda de les nostres festes, on la Unió Musical de Torrent i el Cercle Catòlic de Torrent, oferiran els dies posteriors diferents concerts en Música a la fresca i els Concerts extraordinaris de festes patronals de les respectives bandes municipals.

Els dies 22, 23 i 24 de juliol, l’Auditori de Torrent acollirà el cicle musical Jazz Panorama 2016 que comptarà amb grans músics com són Andrea Motis & Joan Chamorro Group, Steps Ahead-Reunion i Jon Cleary.
Finalment, les festes patronals també comptaran amb diferents musicals que els veïns podran gaudir en la Plaça de la llibertat, a més del Invictus Xou amb Quique Peña i l’actuació de dos grans artistes del panorama nacional, Falete i Daniel Diges.

A aquests espectacles musicals també cal destacar l’actuació humorística d’Alex O’Dogherty en la plaça de la Llibertat.

Folklore i tradició

El tint més tradicional de les nostres festes patronals vindrà de la mà del Grup de Ball de Torrent, Grup de Ball L’u i dos i la Rondalla i Grup de Ball el Forcat, els qui amb les seues actuacions, de música i ball, ens faran gaudir de les tradicions més arrelades a la nostra terra i la nostra identitat valenciana.

A totes les activitats i espectacles anteriors es sumaran les competicions esportives de Pilota Valenciana tant per a majors, com a exhibicions d’aquest tradicional esport per als xiquets. A més, els veïns del municipi també podran gaudir de la Fira del llibre que tindrà lloc en l’Avinguda el Vedat durant totes les festes patronals.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *