El taller d’estimulació de la memòria de Rafelbunyol celebra el Nadal

El Taller de Memòria municipal ha celebrat hui l’última sessió de l’any i, com no podia ser d’una altra manera, l’ha fet amb una temàtica molt nadalenca.

Des d’octubre, més de 50 persones majors d’entre 60 i 85 anys participen en un taller d’estimulació de la memòria organitzat per l’Ajuntament de Rafelbunyol.

El taller, que s’està duent a terme en la Llar del Jubilat per tercer any consecutiu, ha despertat tant d’interés entre la població que s’han hagut de fer cinc grups que es reuneixen els dilluns i els dimecres.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors, aquest taller, impartit per la psicòloga de l’Ajuntament, Carmen Belén Díaz, pretén exercitar la ment dels i les participants per a contribuir a reduir els lapsus de memòria quotidians d’aquest sector poblacional, tals com: Quina cosa venia a fer jo ací?, o Com es deia la filla del perruquer?

La memòria no té edat. Per això, aquest taller ofereix un gran nombre d’exercicis d’atenció i concentració, de percepció visual, de càlcul, de raonament abstracte, de llenguatge, de memòria, d’imaginació i d’orientació espacial eficaços i divertits que ajudaran a mantenir la ment activa i desperta, retardant l’envelliment del cervell i millorant les capacitats cognitives.

Després de Reis i fins al mes de juny, el taller continuarà amb les seues sessions setmanals i, encara que la setmana que ve encara és lectiva, les classes se substituiran per un esmorzar de germanor.

“Amb aquest taller, a més de trobar eines per a enfortir la seua memòria, han trobat amistats. Si fins i tot s’han fet un grup de WhatsApp”, afirma la regidora de Salut, Rosa Astor. “La soledat i la depressió són dos aspectes a tractar tan importants com exercitar la ment. Des de l’Ajuntament estem molt contents dels bons resultats d’aquesta iniciativa”, declara Rosa.