El Taller d’Ocupació es prepara per a presentar el projecte turístic de Catarroja

Donar a conéixer, de manera sostenible, el potencial turístic del Port de Catarroja i el seu entorn natural és un dels objectius del Taller d’Ocupació de Port Catarroja III: Desenvolupament de serveis turístics. Aquest projecte, una vegada més, compleix amb la funció d’oferir una oportunitat formativa i d’ocupabilitat a persones en situació de desocupació que durant el transcurs de l’any aprendran una professió en un entorn que coneixen com és Catarroja i sota la tutela dels professionals de Labora.

«El nostre poble compta amb un potencial turístic tremend i és per això que des de l’Ajuntament vinculem aquests programes del Labora a la potenciació del nostre entorn com és el Port de Catarroja. Hui ens hem acostat a conéixer de primera mà com avança aquesta formació i a poder comprovar com l’alumnat està treballant durament en els seus projectes mentre troba una nova oportunitat d’ocupació», explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

El Taller d’ocupació és un programa públic que té com a objectiu que persones desocupades aprenguen un ofici, alternant els coneixements teòrics amb la pràctica professional en una obra real, relacionada amb la millora de les condicions de vida de Catarroja, així com altres activitats d’utilitat pública o d’interés general i social. En concret, aquest projecte té com a finalitat el desenvolupament d’una activitat turística sostenible, identificant recursos susceptibles de valorar-se en productes turístics i activitats per a desenvolupar-les entorn de l’Albufera i al Port de Catarroja.

Lorena Silvent ha visitat el taller d’ocupació al costat de la regidora d’Impuls Econòmic, Lourdes Rodríguez, per a comprovar de primera mà les evolucions de l’alumnat. Durant la visita els alumnes han insistit en la seua gran satisfacció per aquesta oportunitat formativa ja que a més d’aprendre una nova professió estan adquirint tota una sèrie de nous coneixements en matèria d’ocupabilitat que de ben segur els serviran en la seua carrera professional.