El València Basket homenatja els mosaics de ceràmica Nolla

La passada setmana el València Basket i Luanvi presentaren les equipacions que lluiran totes les categories de l'equip valencià durant la temporada 2020-21. En aquesta ocasió el lema: "Passió pel Nostre origen", es un homenatge a un dels elements artístics més representatius del patrimoni valencià: els mosaics de ceràmica Nolla.

Des d'el club, el seu responsable de Relacions Institucionals i Primers Equips, Víctor Luengo, ha destacat que “Enguany hem volgut donar visibilitat a un tresor amagat, la ceràmica Nolla, patrimoni valencià segurament desconegut per a molts. I que millor puesto per a lluir-les a Espanya i a Europa que les nostres equipacions ".
D'aquesta manera el València Basket recolza el patrimoni valencià i ajuda a que puga ser reconegut fins i tot a nivell internacional.

Per la seua banda l’alcalde de Meliana, Josep Riera, s’ha mostrat satisfet i agraït, “perque es parle del Mosaic Nolla i del Palauet, imatge dels nous equipaments del València Basket”. A més, ha ressaltat, “ que l’Ajuntament de Meliana ha col·laborat durant l’estiu facilitant la localització dels espais de rodatge que han servit per a la campanya de promoció prèvia que, per cert, ha generat molt expectativa”.

El Mosaic Nolla, protagonista dels equipaments d’aquesta temporada del València Basket, es un paviment industrial que fabricaven a Meliana des de final del segle XIX fins a ben avançada la primera meitat del segle XX, i decora nombrosos edificis emblemàtics valencians i d’arreu del món, com el Palauet de Nolla, que aquest estiu ha reobert les seues portes després de haver sigut rehabilitat.