El veïnat de Silla decidix el disseny del centre cívic del Parc de l’Alteró

El passat 4 d’octubre els veïns i les veïnes de Silla pogueren participar en el disseny del projecte arquitectònic amb el qual s’acabarà l’obra del centre cívic del Parc de l’Alteró segons l’ús de “Centre Juvenil i Infantil” que el poble de Silla va determinar per votació popular en la primera Enquesta Popular de la història de Silla que es va celebrar al mes de febrer i on varen participar més de 4.000 persones.

Com que l’Equip de Govern està fermament compromés amb la participació ciutadana, ha decidir destinar a aquest projecte els 180.000 € provinents del pla PPOS de 2016 (Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València). Segons Salva Mestre, regidor de Transparència, Comunitat i Participació, “creure en la participació ciutadana significa manar obeint i, per tant, els recursos econòmics es gestionen en funció de la voluntat popular, com és el cas”.

Més de 250 persones varen participar en aquest procés participatiu donant així les línies mestres sobre les quals els tècnics municipals concretaran el projecte arquitectònic. En aquest procés s’ha treballat amb diferents grups poblacionals (xiquets, adolescents, joves, mares, pares, veïnat i associacions, incloent-hi el personal treballador de l’Àrea de Joventut).

La gran majoria de participants eren veïns i veïnes de l’entorn més proper al parc de l’Alteró. Cada grup poblacional va tindre el seu espai per a la participació, el seu temps i la seua metodologia pròpia. Els joves formaren grups de treball dinamitzats pels animadors de la Nau Jove a peu d’obra. Els xiquets i les xiquetes pogueren participar al mateix parc amb les monitores del Casal Jove, amb activitats lúdiques especialment dissenyades per a d’ells, mentre els adolescents feien també les seues propostes al camp esportiu de l’Alteró. Mentrestant, personal de l’Ajuntament arreplegava les propostes dels mares, pares, iaios, iaies i veïnat en general que, com cada vesprada, s’esplaiava al parc.

A les 19 h es va atendre a la ciutadania en general i a les associacions amb la presència de l’arquitecte municipal i del regidor de Participació Ciutadana, Salvador Mestre, que explicaren tots els aspectes rellevants del projecte (terminis d’execució, pressupost, exigències tècniques mínimes, possibilitats diverses de disseny, etc.) abans de passar a recollir observacions, propostes i comentaris dels assistents al llarg d’una xarrada molt amena on tothom va poder intervindre i debatre.
Al llarg de tota la vesprada més de 100 persones visitaren l’obra i es realitzaren moltíssimes  propostes. L’equip tècnic de la Nau Jove ha ordenat tota la informació per compartir-la amb els arquitectes i retornar-la a tots els participants. Aquesta informació es podrà trobar a la web, a les xarxes socials i al panell informatiu del parc de l’Alteró. Al mes de novembre s’exposarà al públic el projecte definitiu on estarà previst que el veïnat puga fer un seguiment de l’evolució de les obres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *