Els ajuntaments podran contractar al voltant de 1.900 aturats majors de 30 anys amb Avalem Experiència

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació -NouServef- ha resolt les ajudes i subvencions perquè els ajuntaments i entitats locals puguen contractar, fixant especial atenció tant als aturats majors de 50 anys com als majors de 30 anys que porten més d’un any en situació de desocupació.

Es tracta de dues subvencions que s’emmarquen en el pla Avalem Experiència posat en marxa pel Consell pensant en reduir les xifres d’atur en les persones de més de 30 anys i que permetran, segons ha destacat el conseller d’Economia i Ocupació, Rafa Climent, la contractació d’al voltant de 1.900 persones.

En concret, el Servef ha resolt ja les ajudes als ajuntaments per a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada i a persones aturades de més de 30 anys d’edat. En tots dos casos les persones contractades realitzaran obres i serveis d’interès general en l’àmbit del municipi que són contractats i els contractes que es formalitzen hauran de tenir una durada d’almenys sis mesos a jornada completa.

El secretari autonòmic d’Ocupació i responsable del Servef, Enric Nomdedéu, ha destacat que la inversió aproximada serà d’aproximadament 36 milions d’euros.

Així mateix, ha recordat que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació destinarà prop de 230 milions d’euros en polítiques d’ocupació per a lluitar contra les taxes d’atur que en l’actualitat estan suportant els majors de 30 anys, especialment els aturats de llarga durada de més de 50 anys.

«L’Administració és conscient que els majors de 50 anys representen un col·lectiu de difícil inserció laboral i per aquesta raó hem consensuat amb els agents socials un pla específic per a recolzar-los en la seua cerca d’ocupació», ha assenyalat Nomdedéu.

Així, ha detallat que segons les dades de l’última EPA, hi ha 159.500 persones aturades que tenen més de 45 anys a la Comunitat Valenciana i ha destacat que, per primera vegada, l’Administració ha consensuat amb agents socials i econòmics un programa estratègic, que compta amb un pressupost total de 229 milions d’euros i que permetrà millorar les perspectives d’ocupació i la inserció laboral de les persones majors de 30 anys durant un període intensiu de tres anys, des de 2017 fins a 2019.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos aturades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

El responsable d’Ocupació ha posat l’accent que amb aquest projecte, a més, es pretén reconstruir l’autoestima d’aquest col·lectiu. «Amb ‘Avalem Experiència’ volem posar les necessitats de les persones en el centre del projecte i potenciar l’experiència, l’ofici i el saber fer, així com recolzar la permanència en el mercat de treball des de l’assessorament personal, la formació i la inserció», ha resumit Nomdedéu, qui ha agregat que un dels objectius centrals d’aquest programa estratègic és «acabar amb el descoratjament de les persones aturades i estimular-les en la cerca activa d’ocupació».

Avalem Experiència

Avalem Experiència s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació. La primera se centra en l’àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d’aquesta manera, permetre la tornada a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc, s’oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc, ‘Avalem Experiència’ recolzarà les iniciatives d’empreneduria i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d’acompanyament a emprenedors.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que, es compondrà d’activitats com entrevistes o xarrades de motivació, i que comptarà amb la supervisió d’un tutor.

Finalment, la quarta línia d’actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Compartir Els ajuntaments podran contractar al voltant de 1.900 aturats majors de 30 anys amb Avalem Experiència Compartir Els ajuntaments podran contractar al voltant de 1.900 aturats majors de 30 anys amb Avalem Experiència Compartir Els ajuntaments podran contractar al voltant de 1.900 aturats majors de 30 anys amb Avalem Experiència Compartir
Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *