Els autors de “Les falles i el bar Torino” presenten el llibre a Alboraia

Compromís per Alboraia ha organitzat la presentació del llibre “Les falles i el bar Torino”, d’Eduard Ramírez Comeig, Juanjo Medina Bonilla i Pedro Nebot  Rodrigo, i editat per Spectrum Arts edicions. L’acte es realitzarà en el Centre Cívic Portalet (Llar de jubilats) que està en el carrer Portalet el dijous 21 d’abril a les 19’30 hores.

Els autors presentaran el seu treball però també hi haurà temps per a una tertúlia amb les persones assistents.
El llibre utilitza les falles i el València CF com l’excusa per a conéixer millor el segle XX en terres valencianes. Les falles i el València s’han convertit en dos eixos vertebradors, i seguint les seues peripècies vitals podem parlar de totes aquelles coses que ens han passat com a poble (crisis, valencianisme, transformacions socials…).

Les aficions populars que han guanyat l’hegemonia social han evolucionat junt a la societat i han canviat en la seua pròpia manera de celebrar-se. Quan esdevingueren elements principals per a les masses populars, també passaren a ser objectiu dels qui pretenien aconseguir una influència social rellevant. En tot el segle les relacions tant entre les bases com entre els aspirants a prohoms dirigents de la festa i el club esportiu han estat recurrents i múltiples.

Esperem viure un debat interessant en el qual totes les persones podem aportar la nostra experiència vital.