Els comerciants decidixen mantindre el mercat de Burjassot en la seua ubicació actual

El mercat de Burjassot es mantindrà de forma definitiva en la seua ubicació actual, junt al Centre d’Especialitats. Així li ho han traslladat l’alcalde Rafa Gracia i el Regidor de Comerç i Mercats, Roc Senent, als comerciants en una reunió mantinguda aquesta vesprada. Es tracta de l’opció preferent per a la majoria dels comerciants, preguntats pel consistori en les últimes setmanes.

 

El Mercat municipal va ser traslladat en gener 2010 del nucli antic del poble (plaça Baltasar Mallent) a dos naus metàl·liques condicionades al carrer Virgen de la Cabeza, per a iniciar la remodelació prevista per a l’antic edifici, una estructura de fusta de gran valor històric que data de 1892. La crisi econòmica ha canviat el teixit social i econòmic, i, 6 anys després del trasllat, i donades les circumstàncies comercials actuals, l’Ajuntament ha preguntat als propietaris de les concessions si volien tornar a la primitiva ubicació o quedar-se al nou edifici.

 

Per la seua banda, el consistori s’ha compromès a facilitar la millora de l’actual edifici metàl·lic, amb obres en lavabos, accessos, el sòl nou, desaigües, etc. A més, el Regidor de Mercats ha arribat a un acord amb l’entitat bancaria Caixa Popular per a la instal·lació d’un caixer a l’exterior de l’actual edifici i s’està negociant amb una empresa la distribució a domicili de les compres.

 

Senent ha explicat també que «l’Ajuntament de Burjassot a través de la regidoria de Comerç i Mercats ​està ultimant la realització d’un estudi tècnic i d’un concurs públic d’idees per a donar ús i vida a les històriques instal·lacions del segle XIX, de forma que tornen a ser el cor del Nucli Antic de Burjassot«.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *