Els productes cultivats als Horts Urbans d’Alaquàs arriben al Banc d’aliments

El col·legi públic Bonavista han donat recentment al Banc d’Aliments d’Alaquàs els productes cultivats a l’espai que ocupen als Horts Urbans d’Alaquàs. Els mateixos alumnes van ser els encarregats d’anar a la Parròquia de la Santa Creu a dipositar les verdures i hortalisses recol·lectades en els últims mesos.

Aquest Hort Urbà ocupa la parcel·la 150 cedida per l’Ajuntament d’Alaquàs dins del projecte de la Xarxa d’Horts Urbans posada en marxa  per fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional. Des de la Regidoria de Medi Ambient es vol animar a tots i totes a continuar fomentar aquest tipus d’iniciatives.

Amb la donació dels aliments realitzada pel col·legi conclou tot un procés més ampli a través del qual part de l’alumnat del col·legi passa per l’Hort Urbà per tal d’aprendre a preparar un hort, sembrar i recollir. Per això, durant la celebració de la Setmana Cultural que està tenint lloc aquests dies, estan passant alumnes de diferents cursos. Aquesta iniciativa ha passat a formar part ja del currículum escolar dels alumnes d’aquest col·legi.

L’Hort Urbà del col·legi Bonavista està gestionat per l’AMPA Camí de la Tancadeta del centre escolar i té per objectius donar a coneixer l’alumnat les diferents varietats locals i autòctones que hi ha a la terra valenciana i promoure els valors de la sensibilitat ecològica i la protecció de la salut i el medi ambient.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *