Els Socialistes de l’Horta Sud lamenten que la Conselleria no vullga construir el Ciutat de Cremona d’Alaquàs

Els socialistes de la comarca i al cap davant el seu secretari d’educació, Josep Cabanes, ha lamentat este matí que hi haja centres a la comarca de l’Horta Sud com ara el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs que s’han quedat fora del llistat publicat per la Conselleria dels 32 centres que es pretenen construir després de la renegociació de l’Administració amb el Banc Europeu d’Inversions. “Definitivament el que fa la Consellera Català amb el Cremona no té nom, comença eliminant línies en infantil fins que determina no construir l’edifici, així queda manifest la seua intenció de no donar cap oportunitat a la comunitat educativa”, explica Cabanes.

El socialistes denuncien que no es de llei que un centre com el Cremona d’Alaquàs es quede fora del pla d’acció de construcció de centres ja que recorden es tracta d’un centre íntegrament en barracons i que segons els informes del BEI és un centre d’actuació preferent.

Josep Cabanes lamenta la falta de voluntat política tant de la Consellera Català com del portaveu de PP al municipi d’Alaquàs, Josep Pons, que “no ha mogut ni un dit per defensar a la comunitat educativa del Cremona i lluitar per la construcció del centre, més bé al contrari”, destaca.

En els mateixos termes lamenta també el servilisme al seu partit per part de l’alcalde de Xirivella, Enrique Ortí, qui ja va renunciar fa un temps a la construcció d’un nou IES Ramon Muntaner per la adequació d’un antic edifici que no acompleix ni els mínims estàndards de qualitat educativa i que evidentment no pot aparèixer al llistat.

El PSPV-PSOE vol recordar a més que estos 32 centres publicats són resultat d’una renegociació amb el Banc Europeu d’Inversions perquè la Generalitat Valenciana no ha complit amb el programa Creascola de construcció de centres i ha deixat de construir 113 edificis al no aportar completament la financiació que establia el contracte amb el BEI (800 milions d’euros inicials).

“Açò és el declived’un govern que contínuament ha atacat l’ensenyament públic i a obert la porta, més si cal, a la privatització de l’ensenyament”, subratlla el responsable socialista d’educació en la comarca.

Josep Cabanes demana dignitat per l’escola pública i respecte a les comunitats educatives que tant estan treballant per mantindre en peu l’ensenyament públic, exigeix a més que es construisquen tots els centres de la comarca que estaven al llistat del Creaescola i que la Conselleria ha decidit esborrar-los sense més explicació.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *