Els tècnics de l’ACCO analitzen la situació del comerç d’Alcàsser

Alcàsser ha acollit una Jornada de Networking i Checking del seu comerç local per analitzar i assessorar la situació del comerç local. Aquesta Jornada s’emmarca dins de l’Acció Comarcal per la Creació d’Ocupació ACCO que la Mancomunitat de l’Horta Sud està realitzant des del mes de març per moltes poblacions de l’Horta Sud com Mislata, Torrent, Quart de Poblet, Catarroja Alcàsser, Alfafar i Benetússer.

La Jornada arrencava a les huit del matí amb un desdejuni “networking” oferit a les 60 persones assistents de tots els sectors econòmics locals : entitats financeres, empreses, microempreses, autònoms i comerços. Durant el mateix els assistents han pogut ampliar els seus contactes i intercanviar les seues targetes de visita.

L’alcaldessa Eva Zamora ha iniciat la Jornada dirigint-se als assistentes i agraint-los “la gran tasca que dia a dia fan les empreses i comerços d’Alcàsser, ja que són el vertader motor econòmic i social del poble, creant riquesa i llocs de treball”. A continuació, Sergio Andreu, tècnic de l’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació (ACCO), que coordina la Mancomunitat de l’Horta Sud, ha presentat el servei d’assessorament gratuït i individualitzat que s’ofereix per a la revisió de la gestió de negoci , amb les eines adequades per a tenir un diagnòstic adequat, de manera que a partir de 4 senzills indicadors estratègics, es puguen detectar situacions de vulnerabilitat o crisi que facen perillar la rendibilitat i sostenibilitat, oferint recursos i criteris objectius per a la correcta presa de decisions i reforçar la posició de mercat.

La Regidora de Promoció Econòmica, Paqui Abella ha destacat en la presentació que “treballem per a impulsar i dinamitzar l’economia local, conjuntament amb les altres administracions, entitats i les associacions empresarials, comercials i d’agricultors, per a entre tots enfortir el teixit econòmic d’Alcasser”.

La Mancomunitat treballa amb especial atenció per l’ocupació. Un servei d’ADL comarcal; l’engegada de l’Acord Comarcal per l’Ocupació (ACCO) després de 5 anys inactiu; la creació de 500 itineraris formatius per a donar ocupació a persones en risc d’exclusió social; la Creació d’una Unitat Comarcal per a assessorar a empreses i emprenedors –amb més d’un centenar d’actuacions… Tracten de pal·liar els efectes de la desocupació. En aquesta línia, en aquest exercici es treballarà també en un Pla Estratègic de l’Horta Sud que ja s’ha reunit, per primera vegada, aquesta setmana.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *