Els vehicles elèctrics municipals arriben a l’Horta de la mà de la Diputació

La Diputació de València, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha destinat en els dos últims anys 1.750.000 euros per subvencionar la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega en els municipis de la província.

En concret a la comarca de l’Horta s’han vist beneficiats per aquesta subvenció: Bonrepòs i Mirambell, Albal, Massanassa, Meliana, Godella, Quart de Poblet, Alaquàs, Paterna, Torrent, Albalat dels Sorells, Foios, Alcàsser, Mislata, La Pobla de Farnals, Picanya i El Puig.

En total, 296.000 euros que han anat destinats a l’adquisició denoves flotes locals i la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants.

Amb un màxim de 20.000 euros d’aportació provincial per municipi en cada convocatòria, els ajuntaments han destinat les ajudes a cobrir diferents necessitats en l’àmbit del transport i la mobilitat local, com el cotxe i la bicicleta que utilitza Picanya per realitzar notificacions a les seues veïnes i veïns; el menuts camió elèctrics que han comprat Albalat dels Sorells per circular amb càrrega pels carrers més estrets o el turisme que la Policia de Torrent utilitza per al control d’obres i la senyalització i seguiment de la ruta escolar.

Programa pioner

Aquest programa pioner de mobilitat sostenible impulsat per la Diputació, sobre la base que el vehicle elèctric és el present i el futur, ha servit en tot just dues convocatòries per renovar i electrificar els parcs mòbils de més d’un centenar d’ajuntaments, amb usos diferents d’aquests vehicles entre els quals destaquen el que fan els cossos policials i les brigades municipals. En paraules de la vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Mª Josep Amigó, «aquesta iniciativa demostra les polítiques mediambientals de la Diputació per fer front a el canvi climàtic». Amigó considera que aquestes mesures «són necessàries per sensibilitzar la ciutadania que hem de canviar determinats hàbits per preservar el nostre entorn, i que no aconseguirem res si no ens impliquem totes i tots en la unitat d’acció ecologista que han d’impulsar les administracions i secundar la resta de la societat «. La convocatòria de les ajudes per a vehicles elèctrics de 2019 es troba en fase de justificació per part dels ajuntaments. La inversió ascendeix fins al milió d’euros i també creix el nombre de municipis beneficiats, amb 64 ​​sol·licituds ateses del centenar presentades. Això es traduirà en les pròximes setmanes i mesos en la compra de 59 vehicles elèctrics i la instal·lació de 50 punts de recàrrega que, com els ja instal·lats en l’anterior convocatòria, estaran a disposició de qualsevol usuari.