Els veïns d’Alaquàs que viuen fora d’Espanya seran els protagonistes del Pregó de Festes Majors

L’Ajuntament d’Alaquàs ha obert una convocatòria pública per tal que els veïns i veïnes que viuen fora d’Espanya i no puguen estar presents al Pregó de Festes Majors se senten protagonistes i participen de l’acte que dóna a inici a aquest període festiu.

 

Es tracta d’una iniciativa innovadora posada en marxa per homenatjar totes aquelles persones que per diverses circumstàncies es troben actualment establides fora d’Alaquàs. Les persones que participen no hauran de desplaçar-se fins Alaquàs. La idea és que independentment del punt on estiguen siguen els protagonistes i formen part de l’acte, donant a conèixer als veïns i veïnes d’Alaquàs la seua experiència fora del municipi i puguen fer arribar els seus bons desitjos a tots i totes per a estes festes.

 

Per poder participar, les persones interessades han de posar-se en contacte amb el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alaquàs al telèfon 961519400 o al correu electrònic cultura@alaquas.org, indicant les seues dades personals i el lloc de residència. El departament es posarà en contacte amb ells i elles per explicar-los la dinàmica de l’acte. El termini per presentar-se finalitza el 31 de juliol.

 

Aquesta implicació dels alaquasers i alaquaseres que es troben fora del país estarà completada amb la participació dels col·lectius festers que organitzen enguany les Festes Majors.

 

El Pregó és un dels actes més importants de la programació. Suposa l’inici a tot un seguit de jornades festives en les quals els i les veïnes d’Alaquàs i tots els col·lectius festers que treballen són els mateixos protagonistes.

 

Des de fa quatre anys, l’Ajuntament d’Alaquàs va decidir implantar un nou model de Pregó per donar el protagonisme d’aquest acte a persones i entitats de la ciutat. La Unió Musical d’Alaquàs va estrenar aquest model l’any 2012, posant en escena un emocionant i musical pregó. L’any 2013 el protagonisme va estar per al veí Carlos Escutia, guanyador d’un Goya, i l’any passat van ser les Clavaries i col·lectius festers els encarregats de l’acte amb un original muntatge de video musical.

 

Ara, l’Ajuntament vol brindar a les persones que viuen fora d’Alaquàs l’oportunitat de participar des de la distància en el pregó, sent els protagonistes de l’acte que dóna començament a una de les senyes d’identitat més importants d’Alaquàs: les seues Festes Majors.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *